JAV priimtas nutarimas, leisiantis imigrantus deportuoti be teismo proceso | KaunoDiena.lt

JAV PRIIMTAS NUTARIMAS, LEISIANTIS IMIGRANTUS DEPORTUOTI BE TEISMO PROCESO

JAV vyriausybės atstovai suformulavo naują greitą deportacijos iš šalies sistemą – deportuoti migrantus dabar šalis galės apeidama imigracijos teismus, skelbė BBC.

Pagal naujas taisykles, dokumentų neturintys migrantai, negalintys įrodyti, kad JAV nuolat gyveno jau daugiau nei dvejus metus, gali būti nedelsiant deportuoti.

Įstatymą žadama paskelbti antradienį, jis bus iš karto pradėtas taikyti visoje šalyje.

Vis dėlto JAV žmogaus teisių grupė „American Civil Liberties Union“ teigė planuojanti šį įstatymą apskųsti teisme.

Anksčiau nedelsiant deportuoti galėjo būti tik tie, kurie JAV gyveno mažiau nei dvi savaites ir buvo sulaikyti 160 km nuo sienos. Šalyje ilgiau išbuvusių arba toliau nuo sienos sulaikytų migrantų bylos turėjo būti nagrinėjamos teisme, jiems suteikta galimybė naudotis advokato paslaugomis.

Vis dėlto, pagal naujas taisykles, žmonės galės būti deportuoti, nesvarbu, kur jie bus sulaikomi, migrantams taip pat nebus leidžiama prieš tai susisiekti su advokatu.

JAV Nacionalinio saugumo departamentas teigė, kad naujosios taisyklės leis daugelį migrantų deportuoti greičiau ir efektyviau.

Departamento atstovas Kevinas McAleenanas teigė, kad tai padės sumažinti prie sienos dirbančių pareigūnų naštą ir pagerins darbo našumą. Jis patikslino, kad nuosprendis buvo reikalingas žingsnis, siekiant atsakyti į besitęsiančią migrantų krizę.

Analitikai skelbia, esą prezidentas D. Trumpas 2020 metų rinkimų kampanijoje imigrantų kontrolę turėtų paversti kertiniu savo reklaminės programos tašku.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rasa

O kur pranesti Jav,Ilinojuje,kad deportuotu vagi ir nusikalteli i Lietuva. Gal kas zino emaila,kur parasyti raporta ?

...

O jų negalima vietoje ant pakelės stulpų kabint?..

Saunuoliai

Reikia visur taip padaryti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS