JAV: Rusijos invazija į Ukrainą yra strateginė nesėkmė | KaunoDiena.lt

JAV: RUSIJOS INVAZIJA Į UKRAINĄ YRA STRATEGINĖ NESĖKMĖ

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį Rusijos invaziją į Ukrainą pavadino strategine nesėkme, rusų prezidentui Vladimirui Putinui pažadėjus kruopščiai ir sistemingai tęsti Maskvos prieš beveik metus pradėtą puolimą provakarietiškoje kaimynėje.

„Vieni metai po to, kai prezidentas V. Putinas užpuolė Ukrainą. Aišku, kad jo karas visais atžvilgiais yra strateginė nesėkmė“, – sakė A. Blinkenas Atėnuose, kur užbaigia penkių dienų kelionę regione.

„Niekas nenorėjo šito karo. Niekam šitas karas nepatinka. Visi nori, kad jis kuo greičiau baigtųsi“, – sakė A. Blinkenas.

„Jei leisime tam nebaudžiamai tęstis, atversime Pandoros skrynią visame pasaulyje, kur teisus yra stipriausiasis“, – pridūrė jis.

A. Blinkeno komentaras pasirodė V. Putinui Maskvoje pasakius metinį pranešimą ir jame apkaltinus Vakarus karo Ukrainoje eskalavimu. Rusijos lyderis taip pat pareiškė, kad tęs puolimą Ukrainoje.

„Žingsnis po žingsnio kruopščiai ir sistemingai spręsime savo užduotis“, – sakė V. Putinas likus kelioms dienoms iki invazijos pirmųjų metinių.

A. Blinkenas penktadienį dalyvavo Miuncheno saugumo konferencijoje, o paskui nuskrido į žemės drebėjimo nuniokotą Turkiją, kur paskelbė apie 100 mln. dolerių (93,7 mln. eurų) vertės humanitarinę pagalbą.

Gairės: Antony Blinkenas, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, Rusijos invazija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS