JAV Senatas patvirtino A. Blinkeną valstybės sekretoriumi | KaunoDiena.lt

JAV SENATAS PATVIRTINO A. BLINKENĄ VALSTYBĖS SEKRETORIUMI

JAV Senatas antradienį nesunkiai patvirtino Antony'į Blinkeną valstybės sekretoriumi, jį parėmė ir svarbiausi varžovės Respublikonų partijos nariai.

Prezidento Joe Bideno ilgamečio patarėjo kandidatūra buvo patvirtinta už balsavus 78 įstatymų leidėjams, prieš pasisakius 22.

Donaldo Trumpo kadencijos laikotarpiu valstybės sekretoriaus pareigas ėjusių Mike'o Pompeo ir Rexo Tillersono kandidatūrų taip lengvai patvirtinti nepavyko dėl to, kad tam prieštaravo dauguma demokratų įstatymų leidėjų.

Tarp A. Blinkeną parėmusių respublikonų senatorių buvo ir du artimi D. Trumpo užsienio politikos sąjungininkai – griežtas kairiosios vyriausybės Kuboje ir Venesueloje kritikas Marco Rubio bei Lindsey Grahamas, pagarsėjęs dėl griežto požiūrio į Siriją ir Iraną.

Senatorius Jamesas Rischas, aukšto rango respublikonas Senato užsienio reikalų komitete, kolegas paragino remti A. Blinkeną, nepaisant tam tikrų esančių nesutarimų. „Mums reikia valstybės sekretoriaus. Tai darbui puikiai tinkantis žmogus“, – Senate sakė jis.

Senatorius Robertas Menendezas, aukšto rango demokratas komitete, savo ruožtu pabrėžė A. Blinkeno sugebėjimą vienyti visam politiniam spektrui atstovaujančius įstatymų leidėjus. „Manau, kad jis tinkamas žmogus, siekiant atkurti vienybę ir atnaujinti santykius tarp Valstybės departamento ir Kongreso“, – teigė jis.

58-erių A. Blinkenas yra gerai žinomas dėl aktyvaus įsitraukimo į humanitarinę veiklą ir dėl ramaus elgesio.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Lietuva turėtų pasimokyti ,kokio amžiaus ir su kokia patirtimi JAV žmonės dirba svarbų valstybei reikalingą darbą .Lietuvoje seime ir ministrų postuose šiuo metų paskirtį vaikai ,kurie neturi gyvenimo ir mokslo patrties .Matosi, kad nesigaudo savo pareigybeje.Kaip pagalvoji baisu darosi ,kaip kad Lietuvą valdo dar ir psichiniai ligoniai su orientacijos nukripimais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS