JAV senatorius J. McCainas sieks būti perrinktas 2016 metais | KaunoDiena.lt

JAV SENATORIUS J. MCCAINAS SIEKS BŪTI PERRINKTAS 2016 METAIS

  • 0

Įtakingas JAV senatorius Johnas McCainas (Džonas Makeinas), atstovaujantis Arizonos valstijai ir vadovaujantis Senato ginkluotųjų tarnybų komitetui, pirmadienį pareiškė sieksiantis šeštosios kadencijos.

J.McCainas yra vienas iš balsingiausių prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) nacionalinio saugumo politikos kritikų.

„Dar niekada nebuvau labiau susirūpinęs dėl šios šalies saugumo ir dėl Jungtinių Valstijų prezidento neryžtingo vadovavimo“, – jis sakė duodamas interviu televizija „NBC News“.
78 metų J.McCainas, kuriam iki rinkimų dienos sukaktų 80 metų, teigė, kad jo karjera Senate „dar tik prasideda“.

Radikalios respublikonų „Arbatėlės“ frakcijos laiko jį vienu iš pagrindinių pirminių rinkimų lyderiu, nors konservatyviems veikėjams kliūva jo pernelyg liberalios nuostatos. J.McCainas buvo respublikonų kandidatas į prezidento postą 2008 metais.

J.McCainas sakė per savo kampaniją pabrėšiantis Arizonos problemas, tokias kaip smarkios sausros, taip pat savo pastangas padėti vienai vario kasyklai ir reformuoti Veteranų reikalų departamentą.

Tas departamentas praeitais metais buvo kaltinamas dėl netinkamos veiklos ir jos dangstymo veteranų ligoninėje Finikse. Tyrėjai sako, kad veteranų sveikatai buvo sukeliamas pavojus dėl pernelyg ilgų pacientų eilių, o departamento pareigūnai tą stengėsi nuslėpti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS