JAV valstybės sekretorius kaltina A. Lukašenkos režimą pažeidžiant K. Cimanouskajos teises | KaunoDiena.lt

JAV VALSTYBĖS SEKRETORIUS KALTINA A. LUKAŠENKOS REŽIMĄ PAŽEIDŽIANT K. CIMANOUSKAJOS TEISES

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį pareiškė, kad Baltarusijos režimo veiksmai Tokijo olimpiadoje dalyvaujančios baltarusių sportininkės Kryscinos Cimanouskajos atžvilgiu yra nepriimtinas jos teisių ir olimpinės dvasios pažeidimas.

Autoritarinio Baltarusijos prezidento Aliaksandro „Lukašenkos režimas siekė įvykdyti dar vieną tarptautinių represijų aktą – bandymą priversti olimpietę Krysciną Cimanouskają išvykti vien dėl to, kad ji naudojosi žodžio laisve“, tviteryje parašė amerikiečių diplomatijos vadovas.

„Tokie veiksmai pažeidžia olimpinę dvasią, pažeidžia pagrindines teises ir negali būti toleruojami“, – pridūrė jis.

Kiek anksčiau Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Maria Adebahr (Marija Adebar) irgi paragino Minską gerbti piliečių teises.

„Raginame Baltarusijos valdžią gerbti pagrindines piliečių teises, tokias kaip žiniasklaidos ir nuomonių laisvė“, – žurnalistams pirmadienį sakė M. Adebahr.

Iki praeito savaitgalio buvusi beveik visiškai nežinoma 24 metų sportininkė K. Cimanouskaja atsidūrė Tokijo olimpines žaidynes supurčiusio didelio skandalo centre, kai sukritikavo Baltarusijos lengvosios atletikos federaciją, esą užregistravusią sportininkę dalyvauti estafetės rungtyje jai to nežinant.

„Pasirodo, mūsų didieji viršininkai, kaip visada, viską nusprendė už mus“, – sakė K. Cimanouskaja savo „Instagram“ paskyroje paskelbtame vaizdo įraše, kuris jau nebeprieinamas.

Vėliau paskelbtoje žinutėje bėgikė pridūrė, kad nebūtų reagavusi taip griežtai, jei „mane būtų įspėję iš anksto, jei būtų paaiškinę visą situaciją ir paklausę, ar galiu bėgti 400 metrų“.

Raginame Baltarusijos valdžią gerbti pagrindines piliečių teises, tokias kaip žiniasklaidos ir nuomonių laisvė.

„Tačiau jie nusprendė viską padaryti man už nugaros“, – rašė sportininkė.

Sportininkė sakė bijanti, kad į Baltarusiją jai grįžti būtų nebesaugu. Kelios šalys, įskaitant Lenkiją, pasisiūlė ją priimti. Kaip pranešta, išvakarėse Lenkija suteikė jai humanitarinę vizą, lengvaatletė ketina prašyti politinio prieglobsčio šioje šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Dar vienas šūdo burbulas durneliams . O Lukašenka kaip sėdėjo- taip ir sėdi savo vietoje. Ir bbd ant visų išsigimusių Vakarų ir blinkenų. Ir ant lietuviskų dundukų....

Cha cha cha

Tai kuris čia taip pasižymėjo - Lukašenka ar jo sūnelis? Nors skirtumas nedidelis - abu debilai. Liepti 200 metrų bėgikei bėgti 400 metrų ir rodyti gerą rezultatą - debilumo viršūnė. O, svarbiausia, toks sprendimas priimtas nederinus su pačia bėgike. ..............Toliau viskas aišku - parodžiusios nepasitenkinimą sportininkės visos teisės anuliuojamos, o pati grąžinama į Baltarusiją perauklėjimui Lukašenkos izoliatoriuje.

romas

Ponia Kryscina galėjo laisvai išvažiuoti iš Baltarusijos į užsienį ir be skandalo , bet nutarė užsidribti pinigėlio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS