JAV viceprezidentas žada saugų valdžios perdavimą | KaunoDiena.lt

JAV VICEPREZIDENTAS ŽADA SAUGŲ VALDŽIOS PERDAVIMĄ

JAV viceprezidentas Mike‘as Pence‘as išrinktajam prezidentui Joe Bidenui pažadėjo sklandų valdžios perdavimą, rašo agentūra „Reuters“.

„Mes visi kartu išgyvenome tą dieną – sausio 6-ąją, - ketvirtadienio vakarą sakė respublikonas. – Ir kaip prezidentas vakar aiškiai pareiškė, mes esame įsipareigoję tvarkingam perėjimui ir saugiai inauguracijai. Amerikiečiai nenusipelno nieko mažiau“.

Tai buvo pirmas viešas M. Pence‘o pasisakymas po Kongreso šturmo. Tai jis padarė susitikęs su Kapitolijų saugančiais nacionalinės gvardijos kariais.

J. Bidenas ir paskirtoji viceprezidentė Kamala Harris sausio 20-ąją bus inauguruoti „paisant mūsų istorijos ir mūsų tradicijų, rodant pagarbą amerikiečiams ir Jungtinėms Valstijoms“. Tačiau D. Trumpas neketina dalyvauti savo įpėdinio inauguracijoje.

M. Pence‘as ilgai buvo vienas ištikimiausių D. Trumpo bendražygių. Tačiau tada jis užsitraukė prezidento pyktį, nes nesutiko Kongrese blokuoti J. Bideno pergalės patvirtinimo.

D. Trumpas tapo pirmuoju prezidentu JAV istorijoje, kuriam pradėta antroji apkalta. Atstovų Rūmai trečiadienį dėl Kapitolijaus šturmo balsavo už apkaltą respublikonui. Dėl apkaltos dar turi spręsti Senatas. Čia balsavimas vyks ne anksčiau kaip kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

realybė

JAV Kongresas padarė esminę politinę klaidą, atsisakydamas vienodomis sąlygomis, vienodai dalyvaujant Respublikonų ir demokratų partijų atstovams, sukurti komisiją, kuri patikrintų balsavimo kokybę ginčijamose valstijose. Jei Kongresas sukurtų tokią komisiją, kuri svarstytų šį klausimą iš esmės ir tokio svarstymo pagrindu nuspręstų dėl balsavimo rezultatų pagrįstumo ginčijamose valstijose, tada būtų išnaudoti politiniai resursai rinkimų kokybei patikrinti kongreso lygiu. Tačiau kadangi šie ištekliai nebuvo paklausūs, JAV piliečių ir nepriklausomų stebėtojų abejonės ne tik nebuvo išsklaidytos, bet ir rimtai sustiprėjo. Susidarė įspūdis, kad Demokratų partijai yra daug svarbiau bet kokia kaina pasiekti pergalę “

SUSIJUSIOS NAUJIENOS