JK koronaviruso atmaina Delta plinta 60 proc. labiau nei variantas Alfa | KaunoDiena.lt

JK KORONAVIRUSO ATMAINA DELTA PLINTA 60 PROC. LABIAU NEI VARIANTAS ALFA

Jungtinės Karalystės vyriausybė penktadienį pranešė, kad naujoji koronaviruso atmaina Delta plinta 60 procentų labiau nei kitas variantas, dėl kurios sausį šalyje Karalystėje buvo įvestas karantinas.

Dėl JK plintančios atmainos Delta, kuri pirmą kartą buvo nustatyta Indijoje, Britanijoje vėl auga naujų užsikrėtimų COVID-19 skaičius. Tai kelia abejonių dėl karantino priemonių atšaukimo birželio 21 dieną, kaip planuota anksčiau.

Remiantis organizacijos „Public Health England” tyrimo išvadomis, „variantas Delta siejamas su maždaug 60 procentų didesne plitimo namų ūkiuose rizika“, lyginant su atmaina Alfa, pirmą kartą nustatyta pietryčių Anglijoje.

Jungtinėje Karalystėje nustatyti 42 323 užsikrėtimo koronaviruso atmaina Delta atvejai, skelbia organizacija. Birželio 2 dieną šių atvejų buvo 29 892.

Sausio mėnesį Britanijoje labai padaugėjus užsikrėtimų atmaina Alfa ir ligoninėms sunkiai tvarkantis su išaugusiu pacientų skaičiumi, trims mėnesiams buvo įvesti griežti suvaržymai.

Tačiau nuo metų pradžios šalyje buvo aktyviai vykdoma vakcinacijos kampanija. Pirmąja vakcinos doze jau paskiepyta beveik 41 mln. šalies gyventojų, o antrąją yra gavę beveik 29 mln. vyresnių nei 25 metų amžiaus žmonių.

Vis tik pastaruoju metu vėl išaugus naujų užsikrėtimų skaičiui, ketvirtadienį per parą buvo registruoti 7 393 nauji atvejai – didžiausias skaičius nuo vasario mėnesio.

Pasak vyriausybės, daugiau nei 90 proc. registruojamų naujų atvejų yra atmainos Delta atvejai, nurodė vyriausybė.

Vis dėlto ligoninėse gydomų COVID-19 pacientų skaičius išlieka nedidelis – ketvirtadienį jų buvo kiek daugiau nei 1 tūkstantis. Pasak sveikatos apsaugos sekretoriaus Matto Hancocko (Mato Hankoko), dauguma šių pacientų nebuvo paskiepyti nuo koronaviruso.

Vyriausybės teigimu, jos siūloma vakcinacijos programa sušvelnino atmainos Delta poveikį, todėl ji ragina visuomenę skiepytis ir gauti abi vakcinos dozes.

JK Sveikatos apsaugos agentūros vadovė Jenny Harries (Dženi Haris) patikino, kad „dvi dozės užtikrina žymiai didesnę apsaugą“ nuo atmainos Delta nei viena.

Jungtinėje Karalystėje registruoti 127 867 mirties nuo COVID-19  atvejai – daugiausia Europoje.

Pagal vyriausybės veiksmų planą, Anglija planuoja nuo birželio 21 dienos atsisakyti viešuose renginiuose leidžiamo žmonių skaičiaus ribojimo ir vėl atverti naktinius klubus.

Tačiau pareigūnai pabrėžė, kad ši data gali būti pakeista, pablogėjus epidemiologinei situacijai. Galutinis sprendimas turėtų būti priimtas kitą savaitę.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

reikia

ne vyrusa gaudyt bet tuos kurie ji paleido?;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS