JK patvirtinta vienadozė „Johnson & Johnson“ vakcina nuo COVID-19 | KaunoDiena.lt

JK PATVIRTINTA VIENADOZĖ „JOHNSON & JOHNSON“ VAKCINA NUO COVID-19

  • 0

Jungtinė Karalystė patvirtino bendrovės „Johnson & Johnson“ vienadozę vakciną nuo pandeminio koronaviruso, penktadienį pranešė Vaistų ir sveikatos produktų priežiūros agentūra (MHRA).

„Tai dar vienas paskatinimas itin sėkmingai JK skiepijimo programai, jau išgelbėjusiai per 13 tūkst. gyvybių. Tai reiškia, kad dabar turime keturias patvirtintas saugias ir veiksmingas vakcinas, padedančias apsaugoti žmones nuo šio siaubingo viruso“, – sakė sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas (Matas Hankokas).

Vyriausybė tikisi, kad ši vienadozė vakcina „atliks svarbų vaidmenį ateinančiais mėnesiais“, pridūrė jis, turėdamas galvoje jaunų žmonių skiepijimą ir nerimą dėl indiškosios koronaviruso atmainos plitimo.

Britanija užsisakė 20 mln. šio preparato dozių.

Europos vaistų agentūra (EVA) balandį pareiškė, kad į šios vakcinos informacinį lapelį turi būti įtrauktas įspėjimas apie itin retą šalutinį poveikį – trombozę ir trombocitopeniją, kai tokių atvejų buvo užfiksuota Jungtinėse Valstijose.

Per tyrimus Jungtinėse Valstijose nustatyta, kad „Johnson & Johnson“ vakcinos veiksmingumas apsaugant nuo vidutinio sunkumo ir sunkios COVID-19 siekia 72 procentus.

Britanijoje jau sušvirkšta daugiau kaip 62 mln. skiepų nuo COVID-19 dozių, daugiausia – „Pfizer-BioNTech“ ir „AstraZeneca“. Šalis taip pat yra patvirtinusi „Moderna“ vakciną.

Ne vieną mėnesį šalyje mažėjęs sergamumas COVID-19 vėl ėmė augti pasirodžius indiškajai koronaviruso atmainai, dėl kurios kyla grėsmė planams nuo birželio 21-osios visiškai atverti ekonomiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS