JK premjeras ir Londono meras balsuoti ėjo kartu su savo augintiniais | KaunoDiena.lt

JK PREMJERAS IR LONDONO MERAS BALSUOTI ĖJO KARTU SU SAVO AUGINTINIAIS

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas), kaip ir daugelis britų, ketvirtadienį atvyko atiduoti balso pirmalaikiuose rinkimuose, o premjerą lydėjo jo šuo.

Televizija „Sky News“ savo interneto svetainėje paskelbė B. Johnsono ir jo augintinio – Džeko Raselo terjero Dilano – nuotrauką. Premjeras šį šunį rugsėjį paėmė iš gyvūnų prieglaudos Velse. 

Ketvirtadienį britai socialiniame tinkle „Twitter“ skelbia nuotraukas iš visos šalies balsavimo apylinkių, kuriose įamžinti įvairiausių veislių šunys, laukiantys šeimininkų, kol šie atiduos savo balsą. Augintinių nuotraukos skelbiamos su grotažyme #dogsatpollingstations („Šunys balsavimo apylinkėse“). 

„Išėjau iš namų ir atidaviau savo balsą kartu su ištikimu savo draugu Tedu“, – tviteryje rašo vartotojas Peteris Harropas (Piteris Haropas), paskelbęs nuotrauką, kurioje matyti gauruotas vidutinio dydžio medžioklinis šuo.

Tedo šeimininkas atidavė savo balsą už Konservatorių partiją.   

„Jai tai nepadarė didelio įspūdžio“, – rašo vartotojas Conoras Whiteheadas (Konoras Vaithedas) prie nuotraukos, kurioje jis įamžintas stovintis prie rinkimų apylinkės su anglų buldogu veislės kalyte rankose. 

„Fibi sako: nepamiršk atiduoti balso!“ – rašo vartotojas Samas (Semas), paskelbęs mopso, vilkinčio raudoną lietpaltį, nuotrauką.   

Vaizdo įrašą su grotažyme #dogsatpollingstations tviteryje paskelbė ir Londono meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas).

„Mano vardas – Sadiqas Khanas, aš – Londono meras, ir aš balsuoju. Pasistenkite ir jūs“, – sako jis vaizdo įraše, kuriame matomas kartu su savo augintine, Labradoro retriverio veislės kalyte Luna.  

„Luna sako: balsuok už leiboristus“, – priduria S. Khanas.  

Sociologinių tyrimų agentūros „YouGov“ atlikta apklausa rodo, kad konservatoriai gali gauti mažiau vietų Bendruomenių Rūmuose, nei prognozuota anksčiau. 

Remiantis apklausos rezultatais, konservatoriai 650 narių turinčiuose Bendruomenių Rūmuose užsitikrins 339 vietas, leiboristai – 231, Škotijos nacionalinė partija – 41 vietą.  

„YouGov“ tiksliausiai prognozavo balsavimo rezultatus per ankstesnius rinkimus 2017 metais.

GALERIJA

  • JK premjeras ir Londono meras balsuoti ėjo kartu su savo augintiniais
  • JK premjeras ir Londono meras balsuoti ėjo kartu su savo augintiniais
  • JK premjeras ir Londono meras balsuoti ėjo kartu su savo augintiniais
  • JK premjeras ir Londono meras balsuoti ėjo kartu su savo augintiniais
  • JK premjeras ir Londono meras balsuoti ėjo kartu su savo augintiniais
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kaip

matosi is komentaru, pasailio perejunams gali tekti pasiieskoti naujo kampo.Taip is kampo i kampa ir blasomasi.

Kopūstas.

Tai, kad jis su Dauno Sindromu.

...

Šunauja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS