Jo rankose – popiežiaus gyvybė | KaunoDiena.lt

JO RANKOSE – POPIEŽIAUS GYVYBĖ

  • 8

Katalikiškajai pasaulio bendruomenei Romos popiežius – svarbiausias pareigas einantis žmogus, autoritetas. Likusiai žmonijos daliai jis ne tik svetimos bažnyčios lyderis, bet ir valstybės vadovas, kuris, pats būdamas nepriklausomas nuo savų valdinių valios, turi galimybę daryti įtaką svetimų šalių rinkėjams.

Negana to, jo kadencija net ir be viešųjų ryšių manipuliacijų gali trukti dešimtmečius. Tarp žmonių daugiau galios gali turėti nebent asmuo, nuo kurio priklauso popiežiaus gyvybė. Praėjusią savaitę popiežius Pranciškus buvo visiškai priklausomas nuo Sergio Alfieri valios. Jis – garsiosios Romos Agostino Gemelli klinikos chirurgas, operavęs Šventąjį Tėvą.

Tris valandas trukusi operacija buvo būtina, nes 86 metų popiežius ilgą laiką kentė skausmus. Išvarža, atsiradusi ankstesnės operacijos randų vietoje, blogiausiu atveju galėjo sukelti žarnyno nepraeinamumą. Popiežius operuotas pritaikius bendrąją anesteziją, pilvo sieną sutvarkius chirurginiu tinkleliu. Pabudęs po anestezijos popiežius juokavo ir, gydytojo žodžiais, klausė, kada bus trečioji operacija: S. Alfieri Šventąjį Tėvą operavo 2021 m., kai, skirtingai nei skleidė gandonešiai, pacientui šalinta gerybinė patologija, o ne gaubtinės žarnos navikas.

Paklaustas, ar popiežius klausėsi medikų komandos, S. Alfieri šmaikštavo: su amžiumi Šventasis Tėvas tapęs atsargesnis.

Skirtingai nei popiežius, jį operavęs chirurgas nėra iš tų medikų, kuriuos praeiviai atpažįsta taip pat gerai kaip ir garsiuosius jų pacientus. Viešumai prieinama informacija apie S. Alfieri itin kukli ir susijusi daugiausia su jo profesiniais pasiekimais.

Skirtingai nei popiežius, jį operavęs chirurgas nėra iš tų medikų, kuriuos praeiviai atpažįsta taip pat gerai kaip ir garsiuosius jų pacientus.

 

1966 m. pabaigoje Romoje gimęs S. Alfieri – pripažintas kolorektalinių operacijų, naudojant minimaliai invazinius metodus, chirurgas. Italas laikomas chirurginių intervencijų į kasą ir skrandį, pilvo, dubens navikų, kepenų metastazių ir gaubtinės žarnos vėžio gydymo ekspertu. Per savo karjerą jis yra atlikęs daugiau nei 10 tūkst. operacijų.

S. Alfieri studijavo katalikiškajame Šventosios Širdies universitete, didžiausiame privačiame universitete Europoje. 1992 m. aukščiausiais balais baigęs medicinos ir chirurgijos studijas jis penkerius metus studijavo bendrosios chirurgijos rezidentūroje. Savosios alma mater medikas neapleido ir baigęs – nuo 2010 m. yra bendrosios chirurgijos profesorius.

Be medicinos darbo Agostino Gemelli klinikoje, S. Alfieri taip pat yra aktyvus mokslininkas, parašęs daugiau nei 600 publikacijų. Su juo savo žiniomis yra dalijęsis Vatikano sveikatos tarybos direktorius Giovanni Battista Doglietto, ilgametis legendinio chirurgo Francesco Crucitti, 1981 m. po pasikėsinimo iš mirties nagų išplėšusio kitą popiežių, Joną Paulių II, asistentas.

Italijos žiniasklaida komunikacijos revoliucija vadina Vatikano sprendimą ne tik atskleisti popiežiaus pasiligojimo priežastį, bet ir leisti operavusiam S. Alfieri pateikti tiek daug detalių apie Katalikų bažnyčios vadovo sveikatą.

Spaudos konferencijoje S. Alfieri papasakojo, kad po jaunystėje atliktos plaučių operacijos, iki persikraustė į Romą, būsimajam popiežiui buvo atliktos dar dvi operacijos. Jam buvo pašalintas apendiksas, vėliau – tulžies pūslė. Išvarža, dėl kurios prireikė operacijos šią savaitę, atsirado dėl anksčiau atliktos apendektomijos. Pastarąją problemą S. Alfieri sakė pastebėjęs jau per 2021 m. žarnyno operaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

NES DIEVUI JIS SENIAI NEREIKALINGAS.....

nesąmonė , jog dievo pasiuntinį POPIEŽIŲ žemėje

gydo ne dievas , o eilinis mirtingasis-- tai rodo , jog paskutinę gyvenimo akimirką, kvaila prašyti utopinio dievo to , ką gali suteikti ž m o g u s , kad pratęstum gyvenimą.

O ką mes girdime?...

Aiškinama, kad viskas yra viešpatės dievo rankose....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS