JT vadovas paskelbė pasaulinę kampaniją prieš neapykantos kurstymą | KaunoDiena.lt

JT VADOVAS PASKELBĖ PASAULINĘ KAMPANIJĄ PRIEŠ NEAPYKANTOS KURSTYMĄ

  • 2

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) pirmadienį paskelbė naują pasaulinę kovos su neapykantos kurstymu strategiją, nes ši rykštė vis labiau „nuodija“ debatus dėl esminių iššūkių, tokių kaip imigracija.

A. Guterreso inicijuojamai kampanijai vadovaus jo specialusis patarėjas genocido prevencijos klausimams Adama Diengas (Adama Djengas), dirbantis JT Žmogaus teisių taryboje (UNHRC).

„Neapykanta persikelia į pagrindinį srautą – tiek liberaliosiose demokratijose, tiek autoritarinėse sistemose“, – per UNHRC 40-osios sesijos atidarymą sakė JT vadovas.

„Kai kurios didžiosios politinės partijos ir lyderiai iškerpa ir įklijuoja paribio idėjas į savo pačių propagandą ir rinkimų kampanijas“, – pridūrė A. Guterresas.

Vyriausybės visame pasaulyje su nerimu stebėjo, kaip rasistinis ir kitokios neapykantos kalbos aštrina politinę atmosferą.

Prancūzija ir Vokietija pastarosiomis savaitėmis reiškė ypatingą susirūpinimą dėl atgyjančio antisemitizmo.

A. Guterresas pažėrė priekaištų didelei kampanijai, anot jo, nukreiptai prieš Jungtinių Tautų pasaulinį susitarimą dėl migracijos – teisiškai neprivalomą dokumentą, kuriuo siekta apibrėžti geriausią praktiką pabėgėlių ir migrantų srautams valdyti.

„Pavyzdžiui, stebėjome, kaip debatai apie žmonių judumą buvo apnuodyti melagingais naratyvais, siejančiais pabėgėlius ir migrantus su terorizmu, taip pat suverčiančiais jiems kaltę dėl daugelio visuomenės negerovių“, – pabrėžė A. Guterresas.

Jis pasmerkė „užmaskuotą kampaniją, kuria siekiama Pasaulinį migracijos susitarimą nuskandinti melo apie šios sutarties pobūdį ir aprėptį tvane“, – sakė jis.

JT vadovas pridūrė, kad ši kampanija galiausiai „žlugo“.

Vis dėlto dėl šios sutarties gruodį balsuojant JT Generalinei Asamblėjai 17 šalių susilaikė arba atmetė šį paktą. Be to, nesutarimai dėl šio dokumento daug kur, ypač Europoje, kurstė aštrius politinius debatus.

A. Guterresas sakė, kad A. Diengas, senegalietis teisininkas ir JT diplomatijos veteranas, „apibrėš sistemos masto strategiją ir pakeiks pasaulinį veiksmų planą“ kovai su neapykantos skleidimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai

Tai kodel jungtines tautos nepadeda savo istatymais tiem begatiem imigrantam ir netramdo nevyriausybiniu organizaciju kurios organizuoja tas rizikingas keliones per jura

faktas

JAV ir vasalai pagrindiniai neapykantos kurstytojai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS