K. Karinis: stabilią vyriausybę galima suformuoti, bet galbūt ne visi to nori | KaunoDiena.lt

K. KARINIS: STABILIĄ VYRIAUSYBĘ GALIMA SUFORMUOTI, BET GALBŪT NE VISI TO NORI

Latvijos ministras pirmininkas Krišjanis Karinis, ėmęsis iniciatyvos formuoti naują valdančiąją koaliciją, sakė manantis, kad galima visai kadencijai suformuoti stabilią vyriausybę, bet nesąs įsitikinęs, kad visi to nori.

Partijoms trečiadienį toliau derantis dėl koalicijos formavimo, aktualiausias klausimas dabar tas, ar „Naujoji vienybė“, „Nacionalinis susivienijimas“ ir „Jungtinis sąrašas“ bendradarbiaus su „Pažangiaisiais“.

K. Karinio „Naujoji vienybė“ derybose pasisako už platesnę koaliciją, o „Nacionalinis susivienijimas“ ir „Jungtinis sąrašas“ nenori matyti koalicijoje „Pažangiųjų“ ir priežastimi nurodo ideologinius skirtumus.

Kaip Latvijos televizijai sakė K. Karinis, jam svarbu, kad būtų suformuota stipri vyriausybė. Jo nuomone, tam reikia pakviesti į koaliciją visas valstybiškai mąstančias politines jėgas.

Pasak K. Karinio, pagal tai, kaip vyksta derybos, jis padaręs išvadą, kad „Jungtinis sąrašas“ užima šiek tiek nuosaikesnę poziciją dėl bendradarbiavimo su „Pažangiaisiais“, o „Nacionalinio susivienijimo“ pozicija šiuo metu kategoriškesnė. Tai ne geriausias būdas bendrauti koalicijoje, pabrėžė premjeras.

K. Karinio teigimu, nenorą dirbti su „Pažangiaisiais“ iš dalies gali lemti nenoras dalytis ministrų postais, o ideologinius skirtumus galima įveikti. Premjeras pabrėžė, kad „Naujoji vienybė“ ir „Nacionalinis susivienijimas“ taip pat turi ideologinių skirtumų.

Kalbėdamas apie opoziciją naujos sudėties Saeimoje K. Karinis sakė, kad ji nori žvelgti į praeitį, Rusijos ir Rytų pusėn.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Suformuoti nesunku , zmones yra

O kaip isnaikinti partinius , komjanuoliu ir komunislu vaikus ir vaikaicius???? Kaip isnaikinti MAROZYNA ir narkobaronus???

tik

kokia /vyriausybe/ gali buti kai salys vasalines o tvarko jas administracija gaunanti nurodymus kam tas feikinis pliurpalzmas kai u spec t nesuinteresuotos europos stabilumu kai ant slenkscio 3 PK ???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS