Kanada skelbia naujas sankcijas dėl Rusijos invazijos į Ukrainą | KaunoDiena.lt

KANADA SKELBIA NAUJAS SANKCIJAS DĖL RUSIJOS INVAZIJOS Į UKRAINĄ

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) pirmadienį paskelbė naujas sankcijas 10 asmenų, kurie, jo teigimu, prisidėjo prie nepagrįstos Rusijos invazijos į Ukrainą.

„Jos apima buvusius ir esamus aukšto rango vyriausybės pareigūnus, oligarchus ir Rusijos vadovybės rėmėjus“, – sakė jis Londone surengtoje bendroje spaudos konferencijoje su savo kolega iš Jungtinės Karalystės Borisu Johnsonu (Borisu Džonsonu) ir Nyderlandų premjeru Marku Rutte (Marku Riute).

Pasak J. Trudeau, asmenų, kuriems bus taikomos sankcijos, vardai paimti iš kalinamo Rusijos opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno sudaryto sąrašo.

„Šios sankcijos didina spaudimą Rusijos vadovybei, įskaitant [prezidento Vladimiro] Putino artimiausią aplinką“, – žurnalistams sakė jis.

„Tai, žinoma, papildymas visoms kitoms sankcijoms, kurias paskelbėme, įskaitant neseną mūsų pranešimą apie įvedamus didžiulius tarifus importui iš Rusijos ir Baltarusijos“, – nurodė J. Trudeau.

Vyriausybė Otavoje praėjusią savaitę dėl Maskvos invazijos į Ukrainą atšaukė Rusijos ir Baltarusijos specialų prekybos statusą ir tai nulėmė 35 proc. tarifą.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Justinas Trudeau, Kanada, sankcijos, Rusijos invazija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS