Kanaruose prasidėjus ugnikalnio išsiveržimui, Ispanijos premjeras atidėjo kelionę į JAV | KaunoDiena.lt

KANARUOSE PRASIDĖJUS UGNIKALNIO IŠSIVERŽIMUI, ISPANIJOS PREMJERAS ATIDĖJO KELIONĘ Į JAV

Ispanijai priklausančių Kanarų La Palmos saloje po daugiau nei savaitę trukusios nestiprių žemės drebėjimų serijos sekmadienį prasidėjo ugnikalnio išsiveržimas, pranešė regionino pagalbos tarnybos.

„Užfiksuotas išsiveržimas. Laikykitės atokiau nuo šios vietovės ir vykdykite valdžios nurodymus“, – teigiama tarnybų perspėjime vietos gyventojams.

Savo ruožtu Ispanijos vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, jog premjeras Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) dėl šio įvykio nusprendė atidėti kelionę į Jungtines Valstijas.

Sekmadienį išsiveržė ugnikalnis netoli El Paso gyvenvietės esančiame Kumbre Vjechos vulkaniniame kalnagūbryje.

Skelbiama, ugnikalnio krateriui pradėjus aktyviai išmėtinėti vulkanines medžiagas, buvo pradėta mažo judrumo salos gyventojų evakuacija.

Anksčiau Kanarų salų vulkanologijos institutas įspėjo apie artėjančią stichinę nelaimę – dėl seisminės veiklos suaktyvėjimo ir magmos poslinkių buvo atidžiai stebimas vienas ugnikalnis, kuris pastarąjį kartą išsiveržė prieš 50 metų. Nuo praėjusio šeštadienio buvo užregistruota daugiau nei tūkstantis nestiprių požeminių smūgių, o stipriausias jų buvo 4,2 balo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tik

prisiminkim kaip kinai /gelbejo/ italus kai juos vezimais veze degint neleisdami artymuju o kas darosi australijoje o afrikoje /ramu/ nes ten kinai matosi /apramino/ zmogedras=========

o

ramiausia /kolkas/ pas kinus o gal jie su pilkiukais vasvas ir keicia klimata juk marmalas irgi is ju uxanio?=======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS