Kijeve į protesto akcijas susirinko keli tūkstančiai žmonių | KaunoDiena.lt

KIJEVE Į PROTESTO AKCIJAS SUSIRINKO KELI TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ

Kijevo centre trečiadienio vakarą vyksta keli mitingai o pagrindinėje Nepriklausomybės aikštėje susirinko daugiau nei 2 tūkst. žmonių.

Kaip praneša naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, žmonės ir toliau renkasi Kijevo centre.

Žmonės rankose laiko Ukrainos, įvairių partijų ir organizacijų vėliavas, taip pat plakatus su užrašais: „Eik iš čia“, „Ukraina netoleruos išdavystės“, „Kurmiai akli – žmonės ne“.

Pagrindinis vieno iš mitingų šūkis: „Apsaugok Ukrainą – sustabdyk perversmą“.

Penktadienį per spaudos konferenciją Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad gruodžio 1-ąją šalyje gali įvykti perversmas, nors nepateikė jokių svarių argumentų, pažymi BBC Ukrainos redakcija.

Dėl to trečiadienio mitingai socialiniuose tinkluose vadinami „perversmu“. Organizatoriai tvirtina, kad šios akcijos yra taikaus pobūdžio.

„Tai yra taiki, teisėta akcija. Mes suprantame riziką ir raginame visus būti atsakingus“, – sakoma  akcijos „Apsaugok Ukrainą – sustabdyk perversmą“ organizatorių pareiškime.

Nepriklausomybės aikštėje įrengta scena, kurioje pasirodys akcijos organizatoriai.

Pagrindinė Kijevo Chreščiatyko gatvė uždaryta nuo Bohdano Chmelnickio gatvės iki Europos aikštės. Taip pat ten budi teisėsaugos pareigūnai ir dvi dešimtys Nacionalinės policijos bei Nacionalinės gvardijos autobusų.

Anksčiau trečiadienį vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis paragino piliečius, planuojančius gruodžio 1-ąją dalyvauti mitinguose, laikytis įstatymų ir tvarkos bei vadovautis pilietinės atsakomybės jausmu.

 

GALERIJA

  • Kijeve į protesto akcijas susirinko keli tūkstančiai žmonių
  • Kijeve į protesto akcijas susirinko keli tūkstančiai žmonių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jie patys

nesupranta...

Kalamoiskis

Tai kas ką dabar vers ? Nieko nesupratau ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS