Kinija ketina apriboti vaikų naudojimąsi išmaniaisiais telefonais | KaunoDiena.lt

KINIJA KETINA APRIBOTI VAIKŲ NAUDOJIMĄSI IŠMANIAISIAIS TELEFONAIS

  • 0

Kinijos interneto priežiūros institucija trečiadienį išdėstė taisykles, kuriomis siekiama apriboti vaikų prie išmaniųjų telefonų praleidžiamą laiką.

Tai naujausias smūgis tokioms technologijų milžinėms kaip „Tencent“ ir „ByteDance“, valdančioms socialinės žiniasklaidos platformas ir internetinius žaidimus.

Kinijos kibernetinės erdvės administracija (CAC) trečiadienį savo svetainėje paskelbė gairių projektą. Jame numatoma neleisti nepilnamečiams nuo 22 val. iki 6 val. naudotis dauguma interneto paslaugų mobiliuosiuose įrenginiuose.

Pagal pasiūlymus, 16–18 metų amžiaus jaunuoliai internetu galės naudotis dvi valandas per dieną. Vaikams nuo 8 iki 15 metų internete būtų leidžiama praleisti valandą per dieną, o jaunesniems nei 8 metų vaikams – 40 minučių.

Išimtis bus taikoma tik konkrečioms programoms ar platformoms, kurios laikomos tinkamomis nepilnamečių fiziniam ir protiniam vystymuisi. Kol kas tiksliai nenurodoma, kokioms programėlėms tai bus taikoma.

Tai naujausios Pekino pastangos apriboti jaunimo priklausomybę nuo interneto.

2019-aisiais Kinija apribojo vaikų internetinių žaidimų laiką iki 90 minučių per dieną, o 2021-aisiais dar labiau sugriežtino šias taisykles – penktadieniais, savaitgaliais ir valstybinių švenčių dienomis vaikai internete gali žaisti tik vieną valandą per dieną.

Pagal pasiūlymus, 16–18 metų amžiaus jaunuoliai internetu galės naudotis dvi valandas per dieną. Vaikams nuo 8 iki 15 metų internete būtų leidžiama praleisti valandą per dieną...

Vaizdo transliacijos platformose, tokiose kaip „Douyin“, „Bilibili“, „Kuaishou“, siūlomi režimai, kuriais ribojamas nepilnamečiams rodomo turinio tipas ir laikas.

Naujausi apribojimai turės įtakos didžiausiai Kinijos žaidimų bendrovei „Tencent“ ir trumpųjų vaizdo įrašų platformai „Douyin“, kurią valdo „ByteDance“.

„Siekdama veiksmingai sustiprinti nepilnamečių apsaugą internete, CAC pastaraisiais metais siekė, kad interneto platformose būtų sukurtas jaunimo režimas, išplėsta jo aprėptis, optimizuotos jo funkcijos, kad jis būtų papildytas amžių atitinkančiu turiniu“, – nurodė CAC.

„Nuo tada, kai buvo pradėtas naudoti šis režimas, pastebėtas teigiamas poveikis mažinant jaunimo priklausomybę nuo interneto ir nepageidaujamos informacijos poveikį“, – pridūrė CAC.

CAC teigė, kad visuomenė gali teikti pastabas apie gairių projektą iki rugsėjo 2 dienos, tačiau nenurodė, kada įsigaliotų naujosios taisyklės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS