Kinija uždraudė rodyti per televiziją „bobiškus vyrus“ | KaunoDiena.lt

KINIJA UŽDRAUDĖ RODYTI PER TELEVIZIJĄ „BOBIŠKUS VYRUS“

Kinijos vyriausybė uždraudė televizijoms rodyti sumoteriškėjusius vyrus ir nurodė transliuotojams skatinti „revoliucinę kultūrą“, išplėsdama savo verslo ir visuomenės kontrolės bei moralės stiprinimo kampaniją.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) paragino pradėti „nacionalinį atsinaujinimą“, Komunistų partijai griežtinant verslo, švietimo, kultūros ir religijos kontrolę. Įmonės ir visuomenė patiria vis didesnį spaudimą laikytis „galingesnės Kinijos“ ir „sveikesnės visuomenės“ vizijos.

Komunistų partija riboja vaikų prieigą prie internetinių žaidimų ir bando atpratinti nuo, jos požiūriu, nesveiko dėmesio įžymybėms.

Transliuotojai privalo „ryžtinga padaryti galą bobiškų vyrų ir kitokios nenormalios estetikos“ demonstravimui, nurodė televizijos reguliavimo tarnyba, tokius vyrus pavadindama „niang pao“ (mergaitiškais šautuvais).

Tai atspindi Kinijos pareigūnų susirūpinimą, kad kai kurios Kinijos popkultūros žvaigždės, kurioms įtaką daro kai kurių Pietų Korėjos ir Japonijos atlikėjų išpuoselėta išvaizda, neskatina jaunų kinų būti pakankamai vyriškais.

Transliuotojai turėtų vengti „vulgarių interneto garsenybių“ ir žavėjimosi turtu bei šlove, nurodė priežiūros institucija.

Nurodoma, kad programos turėtų „aktyviai propaguoti puikią tradicinę kinų kultūrą, revoliucinę kultūrą ir pažangią socialistinę kultūrą“.

Xi Jinpingo vyriausybė taip pat sugriežtino Kinijos interneto įmonių kontrolę.

Ji ėmėsi antimonopolinių, duomenų apsaugos ir kitų privalomų priemonių prieš interneto bendroves, įskaitant technologijų milžinę „Tencent“ ir elektroninės prekybos „Alibaba“, kurios, kaip būgštauja valdančioji partija, yra per didelės ir pernelyg nepriklausomos.

Trečiadienį įsigaliojusios reguliavimo priemonės riboja visų jaunesnių nei 18 metų amžiaus vartotojų prieigą prie internetinių žaidimų iki ne daugiau nei trijų valandų, taip pat neleidžia žaisti darbo dienomis.

Žaidimų kūrėjai jau anksčiau turėjo gauti vyriausybės pritarimą naujiems pavadinimams prieš paleisdami žaidimus. Pareigūnai juos ragina naudoti daugiau nacionalistinių temų.

Komunistų partija griežtina ir žvaigždžių kontrolę.

Transliuotojai privalo vengti atlikėjų, kurie „pažeidinėja viešąją tvarką“ arba „prarado moralę', nurodė reguliuotojas. Taip pat draudžiama rodyti laidas apie garsenybių vaikus.

Šeštadienį kinų socialinis tinklas „Weibo“ laikinai uždarė tūkstančius gerbėjų klubų ir pramogų pasaulio naujienų paskyrų.

Iš srautinio transliavimo platformų be jokių paaiškinimų dingo populiari aktorė Zhao Wei (Džao Vei),  Jos vardas buvo išbrauktas iš televizijos programų ir filmų titrų.

Naujasis potvarkis taip pat reikalauja, kad transliuotojai apribotų atlygį atlikėjams ir vengtų tokių sutarčių, kurios leistų joms išvengti mokesčių.

Kitai kinų aktorei Zheng Shuang (Dženg Šuang) praėjusią savaitę buvo skirta 299 mln. juanių (39 mln. eurų) bauda už mokesčių slėpimą, raginant garsenybes rodyti pavyzdį visuomenei.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vidas

Pagarba kiniečiams.

O ko pasaulyje daugiau - vyrų ar moterų?

Jeigu visus subobėjusius ir bailius vyrus priskirsim moterims - tai daugiau - moterų...

na va ... Geiropa su bobiskais vyrais

turetu imt lygiuotis su Kinija ,o ne su nubobejusia pajuodusia Holiwudine , amerika...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS