Kinijoje praėjęs rugpjūtis buvo karščiausias per visą stebėjimų istoriją | KaunoDiena.lt

KINIJOJE PRAĖJĘS RUGPJŪTIS BUVO KARŠČIAUSIAS PER VISĄ STEBĖJIMŲ ISTORIJĄ

Kinijoje praėjęs rugpjūtis buvo karščiausias per visą stebėjimų istoriją, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Vasarą šalį alino neįprastai intensyvi karščio banga, dėl kurios išdžiuvo upės, išdegė pasėliai ir kai kur nutrūko elektros energijos tiekimas.

Pasak ekspertų, Pietų Kiniją praėjusį mėnesį apėmusi karščio banga buvo viena intensyviausių pasaulio istorijoje: kai kuriose Sičuano provincijos dalyse ir Čongčingo didmiestyje ne vieną dieną buvo fiksuojama gerokai aukštesnė nei 40 Celcijaus laipsnių temperatūra.

Vidutinė rugpjūčio mėnesio temperatūra visoje šalyje buvo 22,4 Celsijaus laipsnio – 1,2 laipsnio aukštesnė už standartinę klimato normą, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV, remdamasis šalies meteorologijos tarnyba.

Ataskaitoje teigiama, kad praėjusį mėnesį maždaug 267 šalies meteorologijos stotyse buvo pasiekti ar viršyti temperatūros rekordai.

Praėjęs mėnuo taip pat buvo trečias sausiausias rugpjūtis Kinijoje per visą stebėjimų istoriją – vidutinis kritulių kiekis buvo 23,1 proc. mažesnis už vidutinį daugiametį.

„Vidutinis karštų dienų skaičius buvo neįprastai didelis, o regioniniai aukštos temperatūros procesai ir toliau veikia mūsų šalį“, – meteorologijos tarnybą citavo CCTV.

Mokslininkai sako, kad dėl žmogaus veiklos nulemtos klimato kaitos intensyvėja ir dažnėja ekstremalūs meteorologiniai reiškiniai, įskaitant karščio bangas, sausras ir staigius potvynius.

Praėjusį mėnesį termometrų stulpeliams pakilus iki 45 laipsnių, kai kurios Kinijos provincijos buvo priverstos riboti elektros tiekimą, miestams bandant tvarkytis su smarkiai išaugusiu elektros energijos poreikiu, kurį iš dalies lėmė suintensyvėjęs kondicionierių naudojimas.

Nuotraukose iš Čongčingo matyti, kad vienas Jangdzės intakas beveik išdžiūvo, o toliau į rytus smarkiai nuseko didžiausio Kinijos gėlavandenio ežero vandens lygis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

prieko cia china kai mes europoje nemaziau kaitom ir degem ? kas cia per iskirtynumas ar ne anukelio deka bandom politpozicijas atkovot tik labai kvailai atrodo kaip ir visos sios /ziniasklaidos/ formate kuri nezin kam tarnauja pumpricpliurpalioniu isklotynese kur melagiena vertynama kaip A lygio artistynis sugebeimas itikinimu f ormate ir tai kadrai sovietpalikymo 1 partija 1 mastymas maciau kaip redaktoriai liejo prakaita skaitydami jiems pateikta medziaga pries kom suvaziavimus netoks zodis ir GA lektu is darbo o siandien ju paciu vaikuciai daro tai kas negalima daugumai nes juos nupirko dede semas is jankiu saikos /===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS