Kinijos prezidentas šią savaitę lankysis Šiaurės Korėjoje | KaunoDiena.lt

KINIJOS PREZIDENTAS ŠIĄ SAVAITĘ LANKYSIS ŠIAURĖS KORĖJOJE

  • 1

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) šią savaitę lankysis Šiaurės Korėjoje, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Tai bus pirmas Kinijos vadovo vizitas Šiaurės Korėjoje per daugiau kaip dešimtmetį. Pastarąjį kartą – 2005 metais – šalyje su vizitu lankėsi kinų prezidentas Hu Jintao (Hu Dzintao).

Xi Jinpingas ketvirtadienį ir penktadienį viešės Pchenjane Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) kvietimu, pranešė kinų transliuotojas CCTV.

Kinija ir Šiaurės Korėja nuo praėjusių metų mėgina pagerinti santykius, sušlubavusius Pekinui parėmus Jungtinių Tautų sprendimą paskelbti Pchenjanui sankcijas dėl jo branduolinės programos.

Kim Jong Unas pernai keturis kartus lankėsi Kinijoje, kur derėjosi su Xi Jinpingu.

Vizitas į Šiaurės Korėją rengiamas likus vos savaitei iki Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo pradžios Japonijoje, kur JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) turėtų aptarti su Xi Jinpingu tarp jųdviejų šalių įsiplieskusį prekybos karą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

jau ne prie gero.... kinai rusai turkai ir sK o gal ir indai su vietnamu ir afganais tai jau puse planetos ir visko gali buti ir ateiviai nepades ziurint kurie?......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS