Klimato aktyvistė G. Thunberg stojo prieš teismą Londone | KaunoDiena.lt

KLIMATO AKTYVISTĖ G. THUNBERG STOJO PRIEŠ TEISMĄ LONDONE

Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg ketvirtadienį kartu su keturiais kitais aktyvistais stojo prieš teismą Londone.

21-erių G. Thunberg ir keturi vyrai kaltinami viešosios tvarkos trikdymu. Jie 2023 m. spalį buvo laikinai sulaikyti per demonstraciją prieš energetikos pramonės atstovų susitikimą Didžiosios Britanijos sostinėje. 

Proceso pradžioje kaltinamieji nurodė savo vardus ir gimimo datas. Jei bus nuteisti, jiems gresia piniginės baudos. G. Thunberg ir jos bendraminčiai kaltinimus neigia.

Klimato aktyvistai per demonstraciją nesutiko atlaisvinti praėjimo į viešbutį, kuriame vyko susitikimas. Vienas pareigūnas pareiškė paskutinį įspėjimą, tačiau G. Thunberg nepaisė raginimo pasitraukti, sakė prokuroras Luke‘as Statonas. Tada ji buvo sulaikyta.

Aktyvistams buvo leista protestuoti tik ant šaligatvio priešais viešbutį, teisme patvirtino policijos atstovas. Žmonės esą dėl protesto negalėjo nei įeiti į viešbutį, nei iš jo išeiti.

Ketvirtadienį prie Vestminsterio magistratų teismo būrelis aplinkosaugos aktyvistų surengė demonstraciją. „Klimato protestas nėra nusikaltimas“, – buvo parašyta ant vieno plakatų.

Per protestą spalį buvo sulaikyti 26 žmonės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Viskas aišku

Tai ar ji pakaltinama?

Varguolė apmokama

Dviejų aktorių ligota dukra, kurie netalentingi, mažai uždirbdavę artistai padarė "kovotoja "už planetą... Pinigai plaukte plaukia "aktyvistei". ir šeimai

Ar ji nors suvokia ka daro?

Gaila sios ligones debilo snukiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS