Kremlius: J. Navalnaja prarado ryšį su tėvyne | KaunoDiena.lt

KREMLIUS: J. NAVALNAJA PRARADO RYŠĮ SU TĖVYNE

  • 7

Kremlius pirmadienį pareiškė, kad Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno našlė Julija Navalnaja „atitrūko nuo tėvynės“ ir prarado savo rusiškas šaknis, o savaitgalį vykusius opozicijos protestus prieš rinkimus pavadino nepagrįstais.

„Yra daug žmonių, kurie [...] visiškai atitrūko nuo tėvynės“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Julija Navalnaja, kurią jūs paminėjote, priklauso šiai grupei žmonių, kurie praranda savo šaknis, praranda ryšius su tėvyne, praranda supratimą apie tėvynę“, – pridūrė jis.

Sekmadienį Rusijos vadovas Vladimiras Putinas, kalbėdamas savo rinkimų štabe pasibaigus balsavimui dar vieną kadenciją jam turinčiuose atnešti prezidento rinkimuose, pareiškė, kad jo balsingiausio kritiko Aleksejaus Navalno mirtis kalėjime buvo „liūdnas įvykis“.

Be to, jis pirmąkart per daugelį metų viešai ištarė šio opozicionieriaus pavardę.

„Dėl pono Navalno. Taip, jis mirė. Tai visada liūdnas įvykis. Turėjome ir kitų atvejų, kai žmonės mirė kalėjime. Argi taip nenutinka Jungtinėse Valstijose?“ – kalbėjo jis, atsakydamas į amerikiečių transliuotojo NBC žurnalisto klausimą apie opoziciją, Rusijoje kalinamus amerikiečius ir A. Navalno mirtį kalėjime.

Tai pirmas Kremliaus šeimininko komentaras apie A. Navalno mirtį.

Praėjusį mėnesį Arkties kalėjime mirusio žymiausio V. Putino kritiko Aleksejaus Navalno sąjungininkai paragino rinkėjus vidurdienį užplūsti rinkimų apylinkes ir sugadinti balsavimo biuletenius. Ši protesto akcija pavadinta „Vidurdienis prieš Putiną“.

Opozicionieriaus našlę Juliją Navalnąją Berlyne šalininkai pasitiko gėlėmis ir plojimais. Ji sakė, kad balsavusi Rusijos ambasadoje balsavimo biuletenyje įrašė savo velionio vyro pavardę.

Paklausta, ar turi, ką perduoti V. Putinui, J. Navalnaja atsakė: „Prašau nustoti prašyti žinučių iš manęs ar iš ko nors kito ponui Putinui. Su ponu Putinu negali būti jokių derybų ir nieko, nes jis yra žudikas, jis yra gangsteris“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tai, kad

Dar 2014m Merkel įspėjo demodratinį pasaulį, kad pats putleris yra „atitrūkęs nuo realybės“...

Anonimas

Ar gerei kartu

Sveika atvykusi

tai ir šita gaus namą Lietuvoje ir pilną išlaikymą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS