Kremlius kanalo „Dožd“ vadovę ir jos bendražygius įtraukė į užsienio agentų sąrašą | KaunoDiena.lt

KREMLIUS KANALO „DOŽD“ VADOVĘ IR JOS BENDRAŽYGIUS ĮTRAUKĖ Į UŽSIENIO AGENTŲ SĄRAŠĄ

Rusija, vykdydama naujausius susidorojimus su pilietine visuomene, penktadienį paskelbė, televizijos kanalo „Dožd“ („Lietus“) įkūrėją ir vadovę Nataliją Sindejevą bei du jos bendražygius žurnalistus „užsienio agentais“.

Rusijos teisingumo ministerija į „užsienio agentų“ sąrašą įtraukė N. Sindejevą, Vladimirą Romenskį bei Jekateriną Kotrikadzę.

Ministerija pridūrė, kad jie buvo įtraukti į sąrašą dėl esą savo „politinės veiklos“.

„Dožd“, transliacijas pradėjęs 2008 metais, nušvietė Rusijos opozicijos ir protesto judėjimų veiklą, o praėjusiais metais Kremlius šį kanalą paskelbė „užsienio agentu“.

Kovo pradžioje, tuojau po Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, „Dožd“ neribotam laikui sustabdė transliacijas. N. Sindejeva tada aiškino, kad tolesnė kanalo veikla tapo neįmanoma Rusijos Valstybės Dūmai priėmus įstatymą, draudžiantį platinti „melagienas“ apie kariuomenės veiksmus užsienyje.

Kanalas savo transliacijas atnaujino liepos 18-ąją iš Latvijos.

Į Rygą anksčiau taip pat persikėlė Vokietijos visuomeninio transliuotojo „Deutsche Welle“ Maskvoje veikęs biuras, taip pat keletas nepriklausomų Rusijos žiniasklaidos priemonių.

Taip pat „užsienio agentų“ sąrašą penktadienį papildė teisininkas Michailas Benjašas bei vaizdo tinklaraštininkas Ivanas Jakovina.

„Užsienio agento“ etiketė, kuri turi tamsų sovietinių laikų atspalvį, reikalauja, kad asmenys ar grupės atskleistų finansavimo šaltinius ir žymėtų visas publikacijas, įskaitant įrašus socialiniuose tinkluose.

Nuo invazijos Ukrainoje pradžios vasario 24 dieną Rusijos valdžia sugriežtino nepriklausomos žiniasklaidos persekiojimą ir paskelbė „melagienomis“ bet kokią informaciją, kuri atskleidžia karo nusikaltimus Ukrainoje, civilių gyventojų žudymus, rusų kariuomenės nuostolius Ukrainoje ir ukrainiečių pasipriešinimą įsibrovėliams.

Pastaruoju metu Rusijos opozicija smarkiai sumažėjo, dauguma jos narių yra priverstinai pasitraukę iš šalies arba įkalinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Benas

Jei Lietuva priimines visus rusus su Izraelio pasais,tai gyventoju padauges 3-4 milijonais.

Ruskiai

Ir mire nekes Lietuvos,tad nera ko pergyventi. O Kotrikadze be sustojimo moko Lietuva,Latvija,Estija,kad turi be klausimu priimineti beganciu nuo mobilizacijos ruskiu smogiku ordas. Jie ne pries kara,jie ne pries ukrainieciu zudyma,jiems tik nepatinka ,,suputi,,Ukrainos zemeje. O Gruzijai veliniu proga,uzdekit po zvakute-160 000 rusu ,,pabegeliu,,greitai save parodys.Jie net Tbilisyje Z ikyriai demonstruoja.

Makas

Nedomina musu tie iskrypeliai ruskiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS