Kyjive vieši Vokietijos užsienio reikalų ministrė | KaunoDiena.lt

KYJIVE VIEŠI VOKIETIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRĖ

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) pirmadienį su netikėtu vizitu atvyko į Kyjivą, kur žadėjo nepajudinamą paramą Ukrainai ir gyrė jos pažangą kelyje į narystę Europos Sąjungoje.

„Su milžiniška drąsa ir ryžtu Ukraina taip pat gina mūsų visų laisvę“, – sakoma A. Baerbock pareiškime, kurį jai atvykus išplatino Užsienio reikalų ministerija.

Ukraina savo ruožtu gali pasitikėti sąjungininkais Vakaruose, pridūrė ministrė.

„Mes nemažinsime pastangų remti Ukrainą jai ginantis nuo Rusijos agresijos: tiek ekonominėje, tiek karinėje, tiek humanitarinėje“ sferose, sakė A. Baerbock.

Tai ketvirtas Vokietijos diplomatijos vadovės vizitas į Ukrainą nuo Rusijos invazijos pradžios 2022 metų vasarį.

Niekas nepateisina šio karo kariavimo ant pačių nekalčiausių, vaikų, pečių.

Tikimasi, kad Ukrainos siekis tapti ES nare bus vienas iš klausimų, aptarsimų su Ukrainos pareigūnais šios kelionės metu.

Ukraina prieš metus gavo kandidatės į ES statusą ir tikisi šiais metais pradėti oficialias derybas dėl to, ką ji turi padaryti, kad prisijungtų prie bloko.

A. Baerbock sakė, kad Ukraina jau padarė didelę pažangą kai kuriose srityse, įskaitant teismų reformas, tačiau teigė, kad ji dar turi pasistengti kovojant su korupcija.

Ji dar kartą patvirtino Vokietijos „ryžtingą paramą Ukrainai jos kelyje į Europos Sąjungą“.

„Ir mes kaip ES dabar turime dirbti greitai, kad užtikrintume tinkamą vietą, kad prie stalo būtų daugiau kėdžių“, – pridūrė vokiečių ministrė.

Pareiškime A. Baerbock taip pat išreiškė pasipiktinimą dėl priverstinio Ukrainos vaikų perkėlimo į Rusiją.

„Mes remiame organizacijas, Ukrainos valdžios institucijas ir nevyriausybines organizacijas, kurios stengiasi sugrąžinti pagrobtus vaikus namo“, – sakė A. Baerbock.

„Niekas nepateisina šio karo kariavimo ant pačių nekalčiausių, vaikų, pečių, – sakė ji. – Pats pirmasis žingsnis link taikos – Vladimirui Putinui leisti šiems vaikams grįžti namo.“

Gairės: karas Ukrainoje, Kyjivas, Vokietijos užsienio reikalų ministrė, Annalena Baerbock
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS