L. Truss atsisako planų atšaukti planuotą pelno mokesčio padidinimą | KaunoDiena.lt

L. TRUSS ATSISAKO PLANŲ ATŠAUKTI PLANUOTĄ PELNO MOKESČIO PADIDINIMĄ

Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Liz Truss (Liz Tras) penktadienį paskelbė atsisakiusi planų atšaukti planuotą pelno mokesčio padidinimą ir taip panaikino pagrindinę savo ekonominio plano dalį, kelias savaites šalyje kėlusią sumaištį politikoje ir rinkose.

„Nusprendžiau palikti ankstesnės vyriausybės planuotą pelno mokesčio padidinimą“, – sakė premjerė.

Skubiai surengtoje spaudos konferencijoje L. Truss teigė, kad ji taip siekia „užtikrinti rinkas dėl mūsų fiskalinės drausmės“.

L. Truss anksčiau penktadienį taip pat paskyrė centristą Jeremy Huntą (Džeremį Hantą), buvusį kandidatą į konservatorių lyderius, naujuoju iždo kancleriu vietoj atleisto Kwasi Kwartengo (Kvazio Kvartengo).

Naujosios ministrės pirmininkės L. Truss vyriausybė praėjusį mėnesį sukėlė sumaištį dėl brangiai atsieisiančio biudžeto, į kurį numatyta surinkti mažiau mokesčių ir kuris sukėlė paniką dėl išaugsiančios valstybės skolos.

Premjerės siekis sustiprinti Britanijos ekonomiką, kuriai gresia nuosmukis, sukėlė priešingą efektą – svaro kursas smuko, o vyriausybės obligacijų pajamingumas išaugo. Anglijos bankas buvo priverstas skubiai imtis intervencijų ir padidinti obligacijų pirkimus.

L. Truss pažadėjo tęsti kitus savo ekonominio plano aspektus ir sakė: „Noriu sukurti mažų mokesčių, didelio darbo užmokesčio ir didelio augimo ekonomiką.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

kur tik bobos tecer may dabar truss vis ur priveda prie karo ir tokias /kurtizanes/ kuo toliau nuo valdzios nes tai tu saliu nelaime kaip merkel pilosi gzybovska sim civil ir d kt slikstyniu dirbanciu ne zmonems o atvirksciai ???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS