Lenkai trečią dieną iš eilės protestavo prieš abortų draudimą | KaunoDiena.lt

LENKAI TREČIĄ DIENĄ IŠ EILĖS PROTESTAVO PRIEŠ ABORTŲ DRAUDIMĄ

Tūkstančiai lenkų Varšuvoje ir kituose miestuose penktadienį trečią dieną iš eilės protestavo prieš valdžios įgyvendintą teismo sprendimą beveik visiškai uždrausti abortus, praneša AFP.

Protestuotojai nekreipė dėmesio į koronaviruso apribojimus ir minusinę oro temperatūrą, kad išreikštų nepasitenkinimą trečiadienį priimtu kontraversišku sprendimu.

Varšuvoje jie iškėlė Lenkijos ir vaivorykštės spalvų vėliavas bei raudoną žaibo ženklą – "Moterų streiko" organizacijos simbolį.

Kai kurie demonstracijos dalyviai kaklus apsirišo žaliomis skarelėmis – jos tapo Argentinos abortų teisės aktyvistų ženklu. Pastarojoje šalyje nėštumo nutraukimas buvo legalizuotas gruodžio mėnesį.

Tūkstančiai žmonių taip pat protestavo ir trečiadienį bei ketvirtadienį, keli protestuotojai buvo sulaikyti prie Konstitucinio Teismo, kuris ir priėmė sprendimą dėl abortų draudimo.

Išimtys galioja išžaginimo ir kraujomaišos atvejais arba kai moters gyvybei ar sveikatai kyla pavojus. Tačiau teismas nusprendė, kad nėštumo nutraukimas dėl vaisiaus chromosominių anomalijų nesuderinamas su Konstitucija.

Lenkijoje per metus įvykdoma mažiau nei 2 000 teisėtų abortų, o moterų teises ginančių organizacijų vertinimu dar 200 000 atliekama nelegaliai arba užsienyje.

 

GALERIJA

  • Lenkai trečią dieną iš eilės protestavo prieš abortų draudimą
  • Lenkai trečią dieną iš eilės protestavo prieš abortų draudimą
  • Lenkai trečią dieną iš eilės protestavo prieš abortų draudimą
  • Lenkai trečią dieną iš eilės protestavo prieš abortų draudimą
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

yra

prielaida kad lenku aktyvistes tai daro pa na sia i ka ip ir baltarusiu tik tikslai skirtingi 1 griauna vald zia 2s daro paslauga sionsatanistam kuriu tikslas /priglausti/ naujagimius o lenku spec t ka d isaiskintu organizatorius matosi kaip jav demonai tarnauja tam paciam eurovelniui?...

Čiubaka

rašo tūkstančiai, tai čia su trim ar keturiais nuliais? O gal šimtai tūkstančių, nes protestai vyko daugiau negu 40 miestų. Kodėl nerašot kiek sulaikyta?

Kopustas.

Lietuviai pas Lenkus perka maista, Lenkai pas Lietuvius darysis Abortus, manau labai graziai bei Glaudziai draugaus sitos dvi Europos Salys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS