Lenkija pasmerkė „Amazon“ už kalėdines puošmenas su Aušvico vaizdais | KaunoDiena.lt

LENKIJA PASMERKĖ „AMAZON“ UŽ KALĖDINES PUOŠMENAS SU AUŠVICO VAIZDAIS

Aušvico muziejus sekmadienį pasmerkė JAV elektroninės prekybos milžinę „Amazon“, pardavinėjančią kalėdinius papuošimus su Lenkijoje veikusios nacių mirties stovyklos vaizdais, ir pareiškė, kad tokios prekės yra nepriimtinos.

Aušvico-Birkenau muziejus, veikiantis Antrojo pasaulinio karo metais okupantų nacių pietų Lenkijoje įkurtos stovyklos komplekse, paskelbė „Amazon“ elektroninės parduotuvės nuotraukų, kuriose matyti kalėdinės puošmenos ir kitokie daiktai su koncentracijos stovyklos geležinkelio bėgių, barakų ir dygliuotos vielos tvorų atvaizdais. Įstaiga pareikalavo, kad „Amazon“ pašalintų šias prekes iš savo sistemos.

„Pardavinėti „kalėdines puošmenas“ su Aušvico vaizdais neatrodo tinkama. Aušvicas ant butelių atidariklio – veikiau sukrečiama ir nepagarbu“, – sakoma muziejaus „Twitter“ žinutėje.

Vėliau muziejus pridūrė, kad „Amazon“, regis, pašalino šias prekes, bet taip pat paminėjo aptikęs kitokių.

Tarp jų buvo „nerimą keliantis“ kilimėlis kompiuterio pelei ir keraminis kalėdinis papuošimas, vaizduojantis prekinį vagoną, naudotą į Aušvicą nužudyti siunčiamiems žydams pervežti.

Ši Holokausto vieta yra tapusi nacistinės Vokietijos vykdyto genocido, kurio aukomis tapo apie 6 mln. Europos žydų, simboliu. Aušvices 1940-1945 metais buvo nužudyta apie milijonas šios tautybės žmonių, taip pat daugiau kaip 100 tūkst. kitų, nurodo muziejus. Apie 232 tūkst. visų nužudytųjų sudarė vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

zydai !

visi kalti tik ne Jus,pasiziurekit kiek esate pridare,dar baisiau uz Adolfa ,Stalino puseje ir ne tik jo ,beda .... .

Ui

Tai parodo kokios zydu vertybes viskas yra turgus ir pelnas

Gedas

Aja jai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS