Lenkijoje ir Čekijoje – visuotiniai ūkininkų protestai | KaunoDiena.lt

LENKIJOJE IR ČEKIJOJE – VISUOTINIAI ŪKININKŲ PROTESTAI

Visoje Lenkijoje trečiadienį vėl vyksta ūkininkų protestai, į kuriuos sukvietė ūkininkų profsąjunga „Solidarnosc“. Daugelyje vietų kilo spūstys ir eismo trikdžiai, nes ūkininkai savo traktoriais blokavo kelius ir žiedines sankryžas, pranešė lenkų naujienų agentūra PAP.

Lenkijos policijos duomenimis, protesto akcijos numatytos 580 vietų. Jose turėtų dalyvauti iki 70 tūkst. dalyvių. Protestai nukreipti prieš vadinamąjį ES Žaliąjį kursą dėl klimato ir aplinkos apsaugos bei pigų žemės ūkio produktų importą iš Ukrainos.

ES šalių ir Europos Parlamento derybininkai naktį į trečiadienį susitarė įvesti muitus dideliam kiekiui tam tikrų žemės ūkio produktų iš Ukrainos, taip paremiant Europos ūkininkus. Parlamentas ir ES šalys dar turi tam oficialiai pritarti.

Jau kelis mėnesius trunkančius protestus trečiadienį tęsė ir Čekijos ūkininkai. Organizatorių duomenimis, keliais turėjo judėti apie 1,5 tūkst. traktorių ir kitos žemės ūkio technikos. Krikščionis demokratas žemės ūkio ministras Marekas Vyborny‘is paragino dalyvius tik simboliškai blokuoti pasienio kontrolės postu su kaimyninėmis šalimis. Tarp konkrečių ūkininkų sąjungų reikalavimų yra atšaukti neseniai įvestą žemės mokesčio padidinimą ir labiau remti užimtumą kaime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS