Lietuva supykdė S. Lavrovą: skulptūrų nukėlimą iš sovietinių karių kapinių vadina rusofobija | KaunoDiena.lt

LIETUVA SUPYKDĖ S. LAVROVĄ: SKULPTŪRŲ NUKĖLIMĄ IŠ SOVIETINIŲ KARIŲ KAPINIŲ VADINA RUSOFOBIJA

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas rusofobijos apraiška pavadino skulptūrų nukėlimą Lietuvoje esančiose sovietinių karių kapinėse ir kitose vietose.

„Tam, ką jie daro su paminklais ir kitais klausimais, kuriuos tiesiogiai reglamentuoja tarpvyriausybiniais susitarimai, neįmanoma rasti jokio kito protu paremto paaiškinimo kaip tik rusofobija ir absoliutus savo įsipareigojimų pamiršimas“, – Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS cituoja spaudos konferencijoje Tadžikijos sostinėje Dušanbėje kalbėjusį S. Lavrovą.

„Man būtų sunku įtarti mūsų kolegas lietuvius, kad jie turi kokią nors ilgalaikę strategiją. Jie atlieka agresyvesnės rusofobiškosios NATO ir Europos Sąjungos dalies nuolatinio dirgiklio vaidmenį“, – teigė S. Rusijos diplomatijos vadovas.

Vasario 24 dieną Rusijos pajėgoms įsiveržus į Ukrainą, Lietuvoje iš viešos aplinkos, daugiausia sovietinių karių kapinių, pradėti šalinti likę okupacinės kariuomenės kariams skirti paminklai ir kiti atminimo ženklai.

Rašyti komentarą
Komentarai (156)

Kuba

Reikia atiduoti tuos visus balvonus kapinėse, lai rašistiniai išsigimėliai išsiveža...visus iki vieno..kam mums jie reikalingi, jeigu netinka parinktos vietos...dar reikia patikrinti kas tuose kapuose palaidota..

>L.

L. tai reiškia liežuvis. Lengva liežuviu verst pamonklus?

L.

Balvonų apkarstytų šautuvais ir granatom ,nors ir iš cemento,kapinėse neturi būti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS