„Lufthansa“ vadovas ragina nepradėti bilietų kainų karo | KaunoDiena.lt

„LUFTHANSA“ VADOVAS RAGINA NEPRADĖTI BILIETŲ KAINŲ KARO

Aviacijos sektorius turi sulėtinti savo augimą ir nutraukti kovas dėl kuo mažesnės skrydžio bilieto kainos. Vietoje to reikėtų investuoti į efektyvesnes ir kokybiškesnes keliones oru, teigia Vokietijos oro linijų „Lufthansa“ generalinis direktorius Carstenas Spohras.

Kalbėdamas Frankfurte, C. Spohras sukritikavo „unikalų bilietų kainų karą“, kuris šią vasarą vyko Austrijos ir Vokietijos trumpojo nuotolio skrydžių rinkoje. Tiesa, „Lufthansa“ vadovas neminėjo konkurentų „Ryanair“, pagarsėjusių itin pigiais skrydžiais.

Tie, kurie tikisi ateiti, pamatyti ir nugalėti, mūsų neišvarys iš namų rinkos.

„Bilietai po penkis eurus ne tik užkemša sistemą, bet ir padaro mus pažeidžiamus – pradedami kritikuoti daugelis tvarių dalykų, kuriuos mes darome“, – sakė C. Spohras.

„Lufthansa“ direktorius taip pat pabrėžė, kad niekam nepavyks išmesti jo vadovaujamų oro linijų iš namų rinkos.

„Tie, kurie tikisi ateiti, pamatyti ir nugalėti, mūsų neišvarys iš namų rinkos. Mums pakanka finansinių pajėgumų atsilaikyti“, – pareiškė C. Spohras, kalbėdamas apie agresyvius konkurentų, ypač – „Ryanair“ – vykdomus „bilietų kainų karus“.

Pasak jo, „Lufthansa“ yra pasiryžusi laikytis įsipareigojimų klimato kaitos srityje, taip pat Vokietijos bendrovė esą nuolat investuoja į naujesnius ir efektyvesnius orlaivius.

C. Spohras taip pat pažymėjo, kad ilgų nuotolių skrydžiai ir toliau bus varomi įprastais degalais, tačiau kuras gali būti susintetintas, jei mokslininkams tai pavyktų. „Lufthansa“ vadovo teigimu, reikalingus mokslinius tyrimus būtų galima finansuoti iš mokesčių, kuriuos sumoka oro linijos ir oro uostai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ant vartotoju sprando

Karteli darys?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS