A. Lukašenka atmeta galimybę surengti naujus rinkimus: šalies „neatiduos“ net „miręs“ | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA ATMETA GALIMYBĘ SURENGTI NAUJUS RINKIMUS: ŠALIES „NEATIDUOS“ NET „MIRĘS“

Aliaksandras Lukašenka sekmadienį pareiškė, kad Baltijos šalys, Lenkija ir Ukraina „liepia“ surengti naujus Baltarusijos prezidento rinkimus, ir sako kategoriškai atmetantis tokią galimybę.

„Tankai ir lėktuvai – už 15 minučių skrydžio nuo mūsų sienų. NATO kariuomenės būriai žvangina vikšrais prie mūsų vartų. Lietuva, Latvija, Lenkija ir, deja, mūsų mieloji Ukraina ir jų vadovai liepia mums surengti naujus rinkimus“, – sakė A. Lukašenka, sekmadienį kalbėdamas per mitingą Nepriklausomybės aikštėje Minske, priešais Vyriausybės rūmus.

A. Lukašenka taip pat sakė manantis, kad planuojama 300 tūkst. žmonių gyvoji grandinė iš Vilniaus iki Kijevą, yra išorinio kišimosi grėsmė.

Jis tvirtino, kad „mums siūloma nauja vyriausybė: jos jau sudarytos užsienyje – net dvi – ir jie negali sutarti, kas ateis mums vadovauti“.

Jei kas nors nori atiduoti šalį, [tai] net kai būsiu miręs, to neleisiu.

„Mums nereikia užjūrio vyriausybės, mums reikia savo vyriausybės, savo vadovybės. Ir mes ją išrinksime“, – sakė A. Lukašenka.

Taip pat jis užsiminė apie tariamą grėsmę, kad į Baltarusiją ateis NATO kariai: „Mums siūlomi NATO kariai... Jie nori mus apauti vyžomis ir vaikytis su bizūnu. Ar nematote? Jei kas nors to nori – be manęs!“

Šluostydamasis kaktą, trumparankoviais marškiniais vilkintis prezidentas nuo pakylos tvirtino, kad praėjusio sekmadienio rinkimai yra teisėti.

A. Lukašenkos kalba per savo šalininkų surengtą mitingą

  • Aliaksandras Lukašenka
  • Aliaksandras Lukašenka
  • Aliaksandras Lukašenka
  • Aliaksandras Lukašenka
  • Aliaksandras Lukašenka
  • Aliaksandras Lukašenka
  • Aliaksandras Lukašenka
Scanpix nuotr.

Rinkimai buvo galiojantys. Negalėjo būti daugiau kaip 80 proc. suklastotų balsų. Mes šalies neperduosime“, – sakė jis. S. Cichanouskaja paragino surengti naujus rinkimus, pareigūnams paskelbus, kad A. Lukašenka surinko 80 proc., o ji – 10 proc. balsų.

Jis taip pat pareiškė, kad „neatiduos“ šalies oponentams, net – po savo mirties.

„Nepaisydami visų sunkumų, visų trūkumų, su jumis pastatėme šalį gražuolę. Kam jūs nusprendėte ją atiduoti? Jei kas nors nori atiduoti šalį, [tai] net kai būsiu miręs, to neleisiu“, – pareiškė A. Lukašenka.

Po praeitą sekmadienį Baltarusijoje įvykusių prezidento rinkimų A. Lukašenkai lojalūs režimo pareigūnai paskelbė, kad jis laimėjo surinkęs daugiau kaip 80 proc. balsų ir buvo perrinktas šeštai kadencijai. Opozicija teigia, kad rezultatai buvo suklastoti; šalyje nuo pat rinkimų vyksta protesto akcijos.

Vakarų šalys griežtai kritikavo brutalų protestų malšinimą Baltarusijoje. Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai penktadienį pareiškė atmetantys Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatus ir pradedantys rengti šios šalies pareigūnų, kuriems už represijas prieš protestuotojus gali būti paskelbtos sankcijos, sąrašą.

Lietuvos, Estijos ir Latvijos vadovai šeštadienį pasmerkė susidorojimą ir paragino surengti naujus rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Ad

Ko gero vienintelis prezidentas auropoja kuris nera savo salies isdavikas

Tadas

Šaunuolis Lukašenka nenori atiduoti šalies kad valdytų Europos marionetės kaip mus valdo pedik.. Visokie nors jis kovoja už savo šalį

Lietuvei

Perdaug lavonu prikasineta, perdaug privigta. Tironam nera kelio atgal kaip ir Putino rezimui perdaug mirciu ir nusikaltimu, kelias vienas i kartuves
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS