A. Lukašenka: jeigu Baltarusija žlugs – ateis ir kitų šalių eilė | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA: JEIGU BALTARUSIJA ŽLUGS – ATEIS IR KITŲ ŠALIŲ EILĖ

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, siekiantis ateinantį ateinantį savaitgalį būti perrinktas šeštai kadencijai valstybės vadovo poste, antradienį perspėjo, jog jeigu jo šalis pralaimėtų „hibridinį karą“, iškiltų pavojus kitų buvusių sovietinių respublikų nepriklausomybei.

Jis pareiškė, kad tokių šalių kaip Uzbekistanas, Tadžikistanas, Kazachstanas ir Turkmėnija, Kaukazas ir „mums broliškos Rusija ir Ukraina“ įdėmiai stebi padėtį Baltarusijoje, kur prieš ateinantį sekmadienį vyksiančius prezidento rinkimus įtampa yra labai padidėjusi.

Šalyje pastaruoju metu vyko opozicijos protestai, kai kurie potencialūs A. Lukašenkos varžovai buvo areštuoti, o praeitą savaitę Baltarusijos saugumo tarnybos areštavo 33 Rusijos piliečius, laikomus mįslingos privačios karinės bendrovės „Wagner“ kovotojais. Prezidentas tvirtino, kad jie buvo atsiųsti, kad destabilizuotų joje padėtį.

Anot jo, prieš Baltarusiją „sutelktos naujausios technologijos“.

„Spėjome ir nesuklydome, kad per dabartinę rinkimų kampaniją bus plačiu mastu naudojami visi šie įtakos būdai. Siekiama sukiršinti žmones, apgauti, įbauginti, sukelti sąmyšį ir galiausiai pastūmėti padaryti nusikalstamą veiką“, – sakydamas parlamente metinę kalbą pareiškė A. Lukašenka.

„Ar atlaikys Baltarusija? Ar ji sugebės atsilaikyti šiame hibridiniame susirėmime, šiame kare? Jie [buvusios sovietinės respublikos] supranta – jeigu kris baltarusiai, ateis eilė jiems“, – tvirtino jis.

Šiuo metu „visos strėlės – nuodingos, kovidinės –  nukreiptos prieš Lukašenką, [kad jį] nuverstų, pažemintų, sutryptų, sunaikintų“, skundėsi prezidentas, turėdamas galvoje naujosios koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemiją, su kuria, anot A. Lukašenkos, Baltarusija jau „sėkmingai susitvarkė“.

„Tai štai, žinokit – net ir be manęs Baltarusijos liaudis sugebės save apginti. Nes žino, kad kito krašto pasaulyje, išskyrus Baltarusiją, ji neturės. Niekur – nei Australijoje, nei Štutgarte – jai vietos nėra. Ofšoruose pinigų irgi nėra. Na, o liaudį apauti vyžomis nepavyks, ir botagu užvaikyti irgi neišeis“, – tvirtino A. Lukašenka.

Jis perspėjo, kad esamai tvarkai išlaikyti gali būti panaudota milicija, kariuomenė ir saugumo pajėgos. „Jie yra vaikai tų, kuriuos norite įkinkyti į vežimą ir varyti rimbu. Jie – žmonės su antpečiais – šito jums padaryti neleis. Net ir be manęs. Jūs pavėlavot lygiai ketvirtį amžiaus“, – kalbėjo jis, neįvardydamas jokių tai esą padaryti norinčių jėgų.

„Šalies jums neatiduosime. Nepriklausomybė kainuoja brangiai. Bet ji verta, kad ją išsaugotume ir perduotume ateities kartoms“, – pridūrė A. Lukašenka.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Nuomonė

Daug kas galanda dantis, žiūrędami į Baltarusiją, ypač jos gamtos turtus. Vien kiek jų miškai verti, taip norėtų lietuviai juos išsipjauti. Palinkėsim Lukašenkai susitvarkyti su visais priešais ir toliau sėkmingai valdyti. O visus nepatenkintus paleisti į Vakarus , ten vergų visada trūko.

Bimbam

Tipiški Lukašenkos pezalai, bandant nukreipti dėmesį nuo ekonominio Baltarusijos atsilikimo. Baltarusijoje jaunas žmogus neturi jokios perspektyvos. Geriausiu atveju dirbti vietiniame zavode už 100 dolerių per mėnesį. Savo žmones lukasius laiko įkalintus ir priklausomus nuo Rusijos naftos, dujų, dabar ir elektros. Lukasius pardavė Baltarusiją rusams. Tai išdavystė.

Romas

I Baltarusija veržiasi kapitalistai,kurie sunaikins pramone,bus keli turtingi užsieniečiai,o liaudis vergaus,kaip dabar vyksta LT.Baltarusai griauna savo valstybe ,patys nesuvokdami kokia prihvatizacija ju laukia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS