A. Lukašenka: neramumų Baltarusijoje kurstytojai – Vilnius ir Varšuva | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA: NERAMUMŲ BALTARUSIJOJE KURSTYTOJAI – VILNIUS IR VARŠUVA

Lankydamasis Gardine surengtame šalininkų mitinge, Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad „neramumus“ šalyje kursto užsienio valstybės, o kurstytojos neva yra Lietuva ir Lenkija.

A. Lukašenka taip pat perspėjo kaimynines šalis, įskaitant Lietuvą, kad jos gali sulaukti „atitinkamo atsako“ iš sąjunginės Baltarusijos ir Rusijos valstybės.

„Tie, kurie visa tai koordinuoja, sėdi užsienyje, kaimyninėse šalyse. Būtent juos noriu perspėti: tai ne tik mūsų siena. Tai yra Sąjunginės valstybės (Baltarusijos su Rusija) siena ir KSSO (Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos) siena. Ir atsakas bus atitinkamas: Baltarusijos piktnaudžiautojams neatiduos“, – teigė A. Lukašenka.

KSSO yra karinis aljansas, įkurtas žlugus SSRS. Jį sudaro Rusija, Baltarusija, Kazachstanas, Kirgizija, Tadžikija ir Armėnija.

„Kurstytojai – ne gardiniečiai, ne baltarusiai. Jie sėdi ten – Varšuvoje, Vilniuje. Ir matome, kur pabėgo tie alternatyvieji, juk jų niekas neengė ir nevarė iš Baltarusijos“, – pareiškė A. Lukašenka.

Pagrindinė Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja prasidėjus krizei išvyko iš Baltarusijos į Lietuvą.

Tiesa, netrukus A. Lukašenka padėkojo šalims, kurios „remia Baltarusijos pastangas užtikrinti saugumą“, ir pareiškė, kad šalis su „užsienio grėsmėmis“ susitvarkys pati.

„Esu dėkingas vadovams tų šalių, kurios remia Baltarusiją, tačiau esu tikras, kad mes patys susitvarkysime“, – Gardine sakė A. Lukašenka.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Oficialiais duomenimis, dabartinis valstybės vadovas A. Lukašenka surinko 80,1 proc. balsų, opozicijos kandidatė S. Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais. Buvo sulaikyta apie 6 tūkst. žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Pati S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją išvažiavo iš Baltarusijos ir šiuo metu yra Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Kęstas

Lenkija iškėlė Lenkijos vėliavas Gardine - ką tai reiškia Lietuvos istorijos fone. Jeigu Lenkija gali iškelti Lenkijos vėliavas Gardine, tai kodėl Lenkija negali iškelti Lenkijos vėliavas Vilniuje? Vilniuje nepatenkintų Lietuvos valdžia yra dar daugiau, negu Minske nepatenkintų Lukašenkos valdžia Lenkijos veiksmai Gardine yra pavojingi Lietuvos elitui, ypač Landsbergių klanui. Lietuva neturėjo ir neturi savo elito. Formuojantis tautinei valstybei, į miestus sugužėjo alkani valstiečiai. Jie ir yra mūsų taip vadinamas elitas. Jie prasigyveno dviem etapais. Tarpukario Lietuvoje atėmė lenkų dvarininkų žemes ir atėme rinkas iš žydų verslų. O Landsbergių Lietuvoje jie gražiai atėmė likusių, paprastų, lenkų žemes - perkėlė turėtus pigius sklypus iš gūdžios provincijos į brangias lenkų turėtas žemes Vilniuje. Dabar rizikuoja, keldami revoliuciją, tomis žemėmis. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

jie

Tik nenori batkos o ta europa simtas metu jiems,atsibodo batka,nesaziningi rinkimai,nebaudziami policija su omonu,daugiau reikalavimu nera,visa kita kaip buve,bet ateis naujas ir nebus kaip buve,nebus tu tarybiniu gamyklu,nebus darbo uz kuri kazkiek moka,batka nedeakvatus tikrai,ziauriai perlenke lazda,bet zmones ir nauju bus nepatenkinti,nes staigiai niekas nepasikeis,reiks kentet daug metu

?

Kas ne taip?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS