A. Lukašenka: Rusija visuomet bus Baltarusijos sąjungininkė | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA: RUSIJA VISUOMET BUS BALTARUSIJOS SĄJUNGININKĖ

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka antradienį pareiškė, kad Rusija visuomet bus šalies sąjungininkė.

„Rusija visada buvo, yra ir bus mūsų artimiausia sąjungininkė, kas bebūtų valdžioje Baltarusijoje ar Rusijoje“, – sakė A. Lukašenka savo kreipimesi į parlamentą ir tautą. 

„Tai giliai įsišakniję mūsų tautose, netgi nežiūrint į tai, kad Rusija broliškus santykius su mumis iškeitė į partneriškus. Be reikalo“, – kalbėjo jis.

„Rusija bijo mus prarasti, nes juk be mūsų ji nebeturi išties artimų sąjungininkų“, – pažymėjo prezidentas.

„Ir Vakarai pastaruoju metu ėmė demonstruoti dalykinį susidomėjimą mumis. O ir Kinija tikisi savo draugės (Baltarusijos) stabilumo“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Jis pabrėžė, kad Baltarusija nepuoselėja draugystės su kažkuo prieš kažką.

„Mes pasisakome už daugiakryptę, prognozuojamą vidaus politiką“, – paaiškino prezidentas. 

Tuo metu anksčiau antradienį laikraštyje „Zvezda“ paskelbtoje A. Lukašenkos rinkimų programoje prezidentas pabrėžė, kad dėjo visas pastangas išplėsti Baltarusijai draugiškų valstybių ratą. 

„Žengiame į globalių geopolitinių sukrėtimų epochą. Bus padaryta viskas, kad vidaus politikos skirtumai nedarytų įtakos tautų, kurioms lemta gyventi greta šioje žemėje Europos širdyje, draugystei, ir mūsų draugiškų šalių ratas išsiplėstų“, – rašoma A. Lukašenkos rinkimų programoje. 

Anot prezidento, jau ketvirtį amžiaus „mes su jumis kuriame Baltarusiją, mūsų bendrus namus su langais į Rytus ir Vakarus“. 

A. Lukašenka taip pat pabrėžė, kad Baltarusija visuomet buvo atvira draugystei ir bendradarbiavimui, niekada nesikišo į kitų šalių vidaus reikalus.

„Mūsų taiki diplomatija buvo ir bus kelias į baltarusių saugumą“, – nurodė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dučė Pilsudskis

Lukašenka paseno ir darosi sentimentalus. Graudu klausytis jo nuvalkiotų frazių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS