A. Lukašenka žada baltarusių atlyginimus per penkerius metus padvigubinti | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA ŽADA BALTARUSIŲ ATLYGINIMUS PER PENKERIUS METUS PADVIGUBINTI

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka žada perrinkimo atveju atlyginimus šalyje per penkerius metus dvigubinti.

„Per penkerių metų laikotarpį vidutinis atlyginimas Baltarusijoje išaugs dukart“, – teigiama A. Lukašenkos rinkimų programoje, kuri antradienį paskelbta laikraštyje „Zvezda“.

„Šiuo tikslu mes suteiksime maksimalią paramą investuotojams, pirmiausia vietiniams. Tiems, kurie yra pasirengę sąžiningai ir teisingai investuoti į mūsų šalį, bus suteiktos kuo paprastesnės sąlygos verslui“, – žada A. Lukašenka.

Be to, jo tikinimu, bus suteiktos absoliučiai vienodos galimybės ir sąlygos privačioms ir valstybinėms įmonėms“

A. Lukašenka žada panaikinti šalies priklausomybę nuo naftos ir dujų sektoriaus.

„Padėtis parodė, kaip svarbu pašalinti šalies priklausomybę nuo naftos ir dujų, finansų ir kitų sričių. Spręsdami šiuos klausimus, seksime pasaulines naujų pramonės šakų kūrimo tendencijas“, – rašoma programoje.

„Mes tai darome gerai (aukštųjų technologijų, branduolinė energija, kosmosas). Tęsime aktyvų skaitmenizavimą ir visavertės „žaliosios ekonomikos“ (ekologiškų produktų, elektrinio transporto, atsinaujinančių energijos šaltinių) formavimą“, – tęsė jis.

A. Lukašenka atmeta „šoko terapijos“ ekonomikai galimybę.

„Todėl, kad už radikalias reformas teks sumokėti labiausiai neapsaugotiems gyventojams – tiems, kurie visą gyvenimą dirbo ir iškėlė šalį iš „perestroikos“ eros griuvėsių“, – teigė ilgametis Baltarusijos lyderis.

Jo žodžiais, reformų esmė bus – „jau sukurto tobulinimas.

Baltarusijos prezidento rinkimai vyks rugpjūčio 9-ąją, išankstinis balsavimas – rugpjūčio 4-8 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to Tomas

Dedulia[ Landsbergis} ..30 met atgal. -zadejo. visems lietuviams kad." per 3 menesusus gyvensim kaip Suomija..." Bet. kodel, DABAR?? kaip Suomija dabar gyveno degules anukas Gabreliukas??

Tomas

Labai realūs pažadai. Tikrai ne eilinis šiaudo griebimasis matant, kad tau pareina didelė šikna ir visuomenė pribrendo permainoms. lukašenka - visiškas kolūkinio intelekto besmegenis, kuris, kaip ir visi kiti šūdini diktatoriai, atėjus laikui keliaus į politinį sąvartyną-kapinyną. Tik labiausiai gaila, kad eilinį kart bus naudojama prievarta prieš nekaltus piliečius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS