M. Gorbačiovas ragina neizoliuoti Rusijos | KaunoDiena.lt

M. GORBAČIOVAS RAGINA NEIZOLIUOTI RUSIJOS

Buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas ragina imtis pastangų, kad būtų įveikta nesantaika tarp Rusijos ir Vakarų.

„Šaltasis karas niekur nedingo. Pasikeitė tik jo intensyvumas“, – sakė 89 metų Nobelio taikos premijos laureatas, ketvirtadienį Maskvoje pristatydamas naują savo knygą. Esą būtina siekti, kad taika nepatirtų dar daugiau nesėkmių. Knygoje M. Gorbačiovas ragina neizoliuoti Rusijos.

M. Gorbačiovas 1985-1991 metais vadovavo Sovietų Sąjungai. Jo reformos padėjo užbaigti Šaltąjį karą – konfrontaciją tarp komunistinių ir kapitalistinių valstybių. Kol kas tik rusų kalba pasirodžiusioje knygoje M. Gorbačiovas prisimena savo susitikimus su JAV prezidentais Ronaldu Reaganu ir George'u Bushu, Vokietijos kancleriu Helmuto Kohliu, britų premjere Margaret Thatcher ir kitais politikais.

Dėl amžiaus M. Gorbačiovas tik retai rodosi viešumoje. Tačiau pastaraisiais metais jis ne kartą įspėjo dėl naujų branduolinio ginklavimosi varžybų pavojaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

regis

ŠIS POLITIKIERIUS vaikščiodamas: PO ŠIROKOI DAROGIE ---- buvo UŽMIGĘS---- NEMATĖ, kas ir kokiais KELIO VINGIAIS valstybę VEDA į pražūtį. ATSIBUDĘS pajuto ,kad nuo PLATAUS KELIO--nugriuvo į UŽPEČKĮ

DĖL SNORO AFEROS

D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Gggg

Dar jis ragina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS