M. Rutte: artimiausiu metu į Ukrainą bus išsiųsta daug šaudmenų | KaunoDiena.lt

M. RUTTE: ARTIMIAUSIU METU Į UKRAINĄ BUS IŠSIŲSTA DAUG ŠAUDMENŲ

Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte pareiškė, kad, realizuojant Čekijos iniciatyvą, artimiausiu metu į Ukrainą bus išsiųsta daug šaudmenų.

Kaip praneša „Ukrinform“, Nyderlandų premjeras tai parašė socialiniame tinkle X.

„Buvo malonu šiandien pasikalbėti su Čekijos ministru pirmininku Petru Fiala ir Danijos premjere Mette Frederiksen apie šaudmenų tiekimą Ukrainai. Realizuojant Čekijos iniciatyvą, artimiausiu metu į Ukrainą bus išsiųsta daug amunicijos. Artimiausiomis savaitėmis ir mėnesiais mes ir toliau darysime viską, kas įmanoma, kad paremtume Ukrainą, didžiausią dėmesį skirdami artilerijai ir oro gynybai“, – rašoma pranešime.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Nyderlandai skiria daugiau kaip 100 mln. eurų Čekijos iniciatyvai kuo greičiau pristatyti Ukrainai artilerijos sviedinių.

Čekijos prezidentas Petras Pavelas vasarį Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose pareiškė, kad Praha trečiosiose šalyse rado apie 800 tūkst. sviedinių (500 tūkst. – 155 mm kalibro ir 300 tūkst. – 122 mm kalibro), kuriuos ES narės galėtų nupirkti Ukrainai. Šią iniciatyvą jau parėmė keliolika valstybių.

 

Gairės: Čekija, šaudmenys, Ukraina, Markas Rutte, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS