M. Trump antrąkart prie sienos aplankė migrantų vaikus | KaunoDiena.lt

M. TRUMP ANTRĄKART PRIE SIENOS APLANKĖ MIGRANTŲ VAIKUS

  • 1

JAV pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp) ketvirtadienį antrą kartą aplankė dokumentų neturinčius migrantų vaikus, Vašingtonui bandant suvaldyti krizę pasienyje.

Pirmąjį M. Trump vizitą prie Meksikos sienos prieš savaitę užtemdė jos vilkėta striukė su prieštaringai įvertintu užrašu.

„Noriu padėkoti jums už visą jūsų sunkų darbą“, – Muitinės ir sienų apsaugos agentūros įstaigoje Tusone Arizonoje pasieniečiams ir imigracijos pareigūnams pasakė pirmoji ponia.

„Žinau, koks sunkus ir pavojingas jūsų kasdienis darbas, – sakė ji. – Esu čia, kad pareikščiau jums paramą ir padėčiau, kuo galiu.“

48 metų buvusi manekenė, vieną vaiką auginanti motina, kuri ir pati yra imigrantė iš Slovėnijos, ketvirtadienį vilkėjo „saugų“ baltų kelnių ir juodos palaidinės derinį.

Tusone ji taip pat surengė apvaliojo stalo diskusiją apie susidariusią situaciją su pasienio, imigracijos ir muitinės policija, Jungtinių Valstijų maršalų tarnyba ir vienu vietos rančos savininku.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) praėjusią savaitę buvo priverstas sustabdyti migrantų vaikų atskyrimą nuo tėvų, bet maždaug 2 tūkst. vaikų tebėra atskirti, rodo praėjusį savaitgalį paskelbti oficialūs skaičiai.

Dėl šios krizės jo žmona ėmėsi reto ekskurso į politiką. Ji nekritikavo savo vyro, bet sakė, kad jai labai nepatinka matyti išskirtas šeimas, ir paragino abi partijas parengti imigracijos reformą, turinčią išspręsti problemą.

„Nori sužinoti“

Trečiadienį Kongresas nepriėmė „kompromisinio“ įstatymo projekto imigracijos įstatymams reformuoti ir šeimų išskyrimui galutinai nutraukti, pastatydamas prezidentą į keblią padėtį. Projektui nepritarė visi demokratai, taip pat konservatoriai, sakantys, kad juo nepakankamai kovojama su nelegalia imigracija.

Ketvirtadienį M. Trump atstovė sakė, kad pirmoji ponia „nori sužinoti“ apie padėtį iš vietos žmonių. „Ji propaguoja kokybišką rūpinimąsi šiais vaikais sunkiomis aplinkybėmis“, – žurnalistams sakė Stephanie Grisham (Stefani Grišam).

Sienų apsaugos komisaras Kevinas McAleenanas (Kevinas Makalinanas) sakė, kad ankstesnę dieną į JAV nelegaliai mėgino patekti 1,6 tūkst. žmonių, įskaitant 539 žmones šeimomis.

Pasieniečių aukšto rango pareigūnas Rodolfo Karischas (Rodolfas Karišas) parodė M. Trump šešerių metų berniuko, einančio per dykumą su „Coca Cola“ buteliu ir laišku, nuotrauką. „Žmonės taip pat turi suprasti dykumos, kaitros pavojų“, – sakė jis.

Pirmoji ponia nuvyko į trumpalaikio sulaikymo centrą su migrantais iš Gvatemalos ir Hondūro, JAV teritorijoje esančiais trumpiau nei tris paras.

Per pirmąją, birželio 21 dieną surengtą kelionę prie sienos susitikti su migrantų vaikais pirmoji ponia buvo kritikuojama, kad į lėktuvą lipo vilkėdama 39 dolerius (maždaug 34 eurus) kainuojančią „Zara“ striukę su užrašu „Man tikrai nerūpi, o tau?“

Toks aprangos pasirinkimas sukėlė kritikos audrą ir išprovokavo spėliones, ar užrašas buvo kam nors skirtas. Tarp potencialių šio užrašo adresatų buvo minimas prezidentas, žiniasklaidą ir migrantų vaikai, o kai kurie jame neįžvelgė jokios paslėptos prasmes. Atsirado ir žmonių, kopijuojančių M. Trump striukės stilistiką, bet pabrėžiančių, kad „jiems rūpi“.

Per minimą apsilankymą Teksase M. Trump klausė, kaip galėtų „padėti šiems vaikams kuo greičiau grįžti į šeimas“.

GALERIJA

  • M. Trump antrąkart prie sienos aplankė migrantų vaikus
  • M. Trump antrąkart prie sienos aplankė migrantų vaikus
  • M. Trump antrąkart prie sienos aplankė migrantų vaikus
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jai

derejo dar pasikviesti popieziu tai butu dar didesnis efektas gelbejant vaikus nuo sutuoktinio kvailu akibrokstu ir /istatymu/......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS