Maskva pasmerkė „rusofobinius“ Britanijos diplomatijos vadovo komentarus | KaunoDiena.lt

MASKVA PASMERKĖ „RUSOFOBINIUS“ BRITANIJOS DIPLOMATIJOS VADOVO KOMENTARUS

  • 6

Maskva trečiadienį pareiškė, kad Britanijos užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas), apkaltinęs Rusiją įvykdžius karo nusikaltimų Sirijoje, kursto „rusofobinę isteriją“.

B.Johnsonas antradienį paragino surengti protestą prie Rusijos ambasados Londone dėl Maskvos, kuri yra Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimo sąjungininkė, karinės intervencijos toje šalyje.

Jungtinės Karalystės diplomatijos vadovas, buvęs Londono meras, anksčiau sakė, kad Rusijos aviacijos smūgiai smarkiai karo nuniokotame Alepo mieste yra „neginčijamas karo nusikaltimas“.

Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas savo pranešime rašo, kad B.Johnsonas „kaltina Rusiją visomis mirtinomis nuodėmėmis“, bet tai tėra „audra stiklinėje“.

„Rusofobinė isterija, reguliariai kurstoma kai kurių Britanijos isteblišmento narių, jau senokai nebevertinama rimtai“, – pažymėjo jis.

Pasak I.Konašenkovo, Rusijos oro pajėgos nėra atsakingos už praeitą mėnesį netoli Alepo įvykusį incidentą, kai buvo subombarduota viena Jungtinių Tautų humanitarinės pagalbos kolona. Atstovas apkaltino Britaniją, kad ji slepia įrodymus, pasak Londono, patvirtinančius Rusijos kaltę dėl to smūgio.

„Visi jūsų paminėti „įrodymai“ nebus verti nė vieno penio, jeigu prieiga prie jų kam nors iš tikrųjų būtų suteikta“, – teigė jis.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova savo ruožtu antradienį sakė, kad Maskvai „iš tikrųjų gėda“ dėl B.Johnsono komentarų.

Maskva palaiko įnirtinga Sirijos režimo pajėgų puolimą prieš sukilėlių kontroliuojamas rytines Alepo teritorijas. Daugelis, ypač Vakarų šalyse, tvirtino, kad per šį puolimą buvo įvykdyta potencialių karo nusikaltimų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį atšaukė vizitą į Prancūziją, kilus audringai priešpriešai dėl Maskvos vaidmens Sirijos konflikte.

Kremliaus vadovas apsisprendė atšaukti šį vizitą praėjus parai po Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o (Fransua Holando) pareiškimo, kad sirų pajėgos, palaikomos Rusijos aviacijos, įvykdė „karo nusikaltimų“ Alepo mieste.

Rusija šeštadienį vetavo JT rezoliucijos projektą, kuriame raginama sustabdyti Rusijos ir Sirijos režimo aviacijos smūgius. Tuo tarpu Jungtinės Valstijos paragino ištirti numanomus karo nusikaltimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

DJ

Beje blondinai kandidatai myli Putką rusofobą nes yra KGB-ė agentai, be to plaukai tokios pačios spalvos !.

DJ

Beje daug Rusų gyvena Anglijoje ir JAV kurie savo giminaičiams į Rusiją siunčia savo uždirbtus pinigus, kad jie ne badautu nes badaujate dėka jūsų Putkos rusofobo !.

DJ

Ar atsisakysite :)?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS