Maskvos teismas atmetė E. Gershkovicho apeliaciją dėl jo suėmimo pratęsimo | KaunoDiena.lt

MASKVOS TEISMAS ATMETĖ E. GERSHKOVICHO APELIACIJĄ DĖL JO SUĖMIMO PRATĘSIMO

  • 0

Maskvos teismas ketvirtadienį atmetė Rusijoje dėl kaltinimų šnipinėjimu kalinamo amerikiečių dienraščio „The Wall Street Journal“ reporterio Evano Gershkovicho (Evano Gerškovičo) apeliaciją dėl jo suėmimo pratęsimo.

31-erių JAV pilietis E. Gershkovichas buvo sulaikytas kovo pabaigoje, komandiruotės metu.

Praėjusį mėnesį Maskvos teismas prokurorų prašymu sutiko palikti jį suimtą iki rugpjūčio 30 dienos. Žurnalisto advokatai apskundė šį sprendimą, ir Maskvos miesto teismas ketvirtadienį nagrinėjo apeliacinį skundą.

Juodais marškinėliais ir šviesiai mėlynais džinsais vilkintis E. Gershkovichas atrodė įsitempęs ir vaikštinėjo stikliniame kaltinamojo narve laukdamas, kol Maskvos miesto teisme prasidės posėdis. Prieš prasidedant posėdžiui, kitų teismo salėje buvusių žurnalistų buvo paprašyta išeiti, o bylos nagrinėjimas vyko už uždarų durų.

Teismo posėdyje dalyvavo E. Gershkovicho tėvai ir JAV ambasadorė Rusijoje Lynne Tracy (Lin Treisi). Po to kalbėdama su žurnalistais L. Tracy sakė, kad „Evanas ir toliau rodo nepaprastą stiprybę ir atsparumą šiomis labai sudėtingomis aplinkybėmis“.

E. Gershkovichas ir jo darbdavys neigia, kad vyras Rusijoje šnipinėjo. JAV vyriausybė pareiškė, kad jis sulaikytas neteisėtai, ir pareikalavo nedelsiant jį paleisti.

E. Gershkovicho sulaikymas Jekaterinburgo mieste sukėlė nerimą Rusijos žurnalistams, nes valdžios institucijos nepateikė išsamios informacijos apie tai, kokius įrodymus surinko kaltinimams šnipinėjimu pagrįsti.

Amerikietis laikomas Maskvos Lefortovo kalėjime, kuris yra liūdnai pagarsėjęs dėl žiaurių sąlygų. JAV ambasados pareigūnams buvo leista su juo susitikti vieną kartą, tačiau Rusijos valdžios institucijos kitus du prašymus jį aplankyti atmetė.

Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad ministerija svarsto dar vieną JAV ambasados prašymą dėl vizito.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS