Maskvos teismas nurodė buvusiam JAV jūrų pėstininkui atlikti psichiatrinę ekspertizę | KaunoDiena.lt

MASKVOS TEISMAS NURODĖ BUVUSIAM JAV JŪRŲ PĖSTININKUI ATLIKTI PSICHIATRINĘ EKSPERTIZĘ

Rusijos teismas nurodė atlikti psichiatrinę ekspertizę buvusiam JAV jūrų pėstininkui Trevorui Reedui (Trevorui Ridui), nuteistam už policijos pareigūno užpuolimą byloje, kurią pasmerkė Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija.

29 metų T. Reedas liepą buvo pripažintas kaltu ir devyneriems metams pasiųstas už grotų už tai, kad būdamas neblaivus neva smogė vienam teisėsaugos pareigūnui 2019 metais.

Anksčiau šį mėnesį JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) telefonu kalbėdamas su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu pareikalavo paleisti T. Reedą ir kitą Rusijoje kalintį buvusį JAV jūrų pėstininką.

Maskvoje trečiadienį vykusiame apeliacijos svarstyme teismas nurodė atlikti psichologinį ir psichiatrinį vertinimą, nes „Reedas neprisimena jokių šio įvykio aplinkybių“.

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad reikalavimą atlikti ekspertizę teismas taip pat grindė tuo, kad T. Reedas prieš suėmimą „suvartojo vieną litrą degtinės“.

Teismo metu T. Reedo teisiniai gynėjai ir jo šeima atkreipė dėmesį į, jų nuomone, kai kuriuos procesinius pažeidimus ir iškėlė versiją, kad jo suėmimas galėjo turėti politinių motyvų.

Praėjusių metų birželį kitas buvęs JAV jūrų pėstininkas Paulas Whelanas (Polas Vilanas) Rusijoje buvo nuteistas dėl šnipinėjimo. Jam skirta 16 metų kalėti griežto režimo kolonijoje.

P. Whelano advokatas keletą kartų sakė, kad Rusijos pareigūnai derasi dėl abiejų buvusių jūrų pėstininkų iškeitimo į JAV kalinčius rusus.

JAV diplomatai taip pat išreiškė nerimą dėl bylos sukčiavimu įtariamam JAV investuotojui Michaelui Calvey (Maiklui Kalviui), kuris buvo sulaikytas pernai ir apkaltintas pinigų pasisavinimu iš vieno Rusijos banko.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS