Meksikoje Jungtinių Valstijų link pajudėjo migrantų karavanas | KaunoDiena.lt

MEKSIKOJE JUNGTINIŲ VALSTIJŲ LINK PAJUDĖJO MIGRANTŲ KARAVANAS

Tapachuloje Pietų Meksikoje daugiau kaip 2 000 žmonių susibūrė į vadinamąjį migrantų karavaną ir patraukė šiaurės kryptimi. Tai daugiausiai Centrinės Amerikos gyventojai, tačiau yra ir haitiečių bei afrikiečių, sakė migrantus lydintis aktyvistas Irineo Mujica iš organizacijos „Pueblo Sin Fronteras“.

Pirmasis karavano tikslas yra Meksiko miestas. Kai kurie migrantai neslėpė norintys į JAV. „Mes kovojame, kad pažiūrėtume, ar galime pasiekti šiaurinę sieną“, - agentūrai dpa sakė nikaragvietis Antonio Lópezas. Jis teigė penkis mėnesius Tapachuloje laukęs galimybės vykti į šiaurę. Ieškodamas amerikietiškos svajonės, jis tikisi pasiekti Tichuaną pasienyje su JAV.

Rugpjūtį šimtai haitiečių, kubiečių ir vidurio amerikiečių, kurie Tapachuloje leidosi į kelią, buvo sustabdyti Meksikos saugumo pajėgų. Meksika iš migrantų, kurie prašo humanitarinės vizos ar prieglobsčio, reikalauja, kad jie liktų pietiniame Čiapaso mieste, kol bus išnagrinėti jų prašymai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

šunes nebeloja

- karavanas vistie eina…

bl

bailūs tinginiai pas save nušika ir nugyvena viską ką gali ir vietoje to kad organizuotūsi ir sutvarkytų gyvenimą, valstybę, valdžią kraustosi parazituot ten kur žmonės tą yra padarę.

Violeta

Naujas karas. Finansuoja arabai ..tai tie ir puola
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS