A. Merkel: klimato kaita yra iššūkis žmonijai | KaunoDiena.lt

A. MERKEL: KLIMATO KAITA YRA IŠŠŪKIS ŽMONIJAI

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pabrėžia skubą imtis klimato apsaugos priemonių.

„Mano tvirtu įsitikinimu, klimato kaita yra iššūkis žmonijai. Mums reikia tvaraus gyvenimo būdo. Ir laikas spaudžia“, – sakė ji žurnalui „Bunte“. Vyriausybės parengto klimato apsaugos paketo tikslas esą yra per ateinančius metus smarkiai sumažinti CO2 išmetimą ir iki 2030 metų pasiekti klimato tikslus.

Vokietijos vyriausybė trečiadienį ketina priimti klimato apsaugos programą 2030 metams. Joje vyriausybė aiškina, ką konkrečiai Vokietija iki 2030 metų ketina daryti kovoje su klimato šilimu.

Klimato apsaugos klausimu galima mokytis iš jaunimo, sakė A. Merkel. Anot kanclerės, ji pati negali būti pavyzdys, nes važinėja šarvuotu automobiliu.

A. Merkel tarė „ne“ branduolinei energetikai bei energijos gamybai iš anglių. Nors branduolinė energetika neišskiria CO2, tačiau ji nėra ir tvari energijos gavybos forma. Šiuo metu Vokietijai vis dar daug energijos pagamina anglimi kūrenamos elektrinės ir branduolinės jėgainės, nors vis svarbesnį vaidmenį vaidina atsinaujinantys energijos šaltiniai. Todėl nors pasitraukti iš šių abiejų minėtų energijos formų yra svarbu, tačiau kartu tai didelis iššūkis, pabrėžė kanclerė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ji vykdo nurodymus

bet kokia kainą sunaikinti visus Europos baltuosius krikščionius. Ne veltui žydai ją apdovanojo už ,,gerus,, darbus. Vokiečiai jai ne tėvynainiai, nes ji yra ne vokiečių tautybės...

Merkel

nežiūrint to, kad yra viena iš galingiausių žmonių pasaulyje ši ponia yra stebėtinai kuklių poreikių.Gyvena trijų kambarių bute ir stengiasi vyrui gaminti maistą... Būdama praktiška ir galvodama apie senstančius vokiečius, padarė garsūjį pabėgėlių pakvietimą į Vokietiją. Manydama kad šie, kaip kad prieš kurį laiką įsileisti turkai, bus labai naudingi dirbant eilinius, juodus darbus, kurių nebenori dirbti vietiniai vokiečiai. Ir taip aptarnaus jos tėvynainius bei kels ekonomiką. Deja, ponia labai apsiriko.Dabar ją ,,daužo" ne tik oponentai, bendrapartiečiai ir atsiradusi ,,Alternatyva Vokietijai", bet ir visuomenės nuomonė. Jos karjera baigta - ponia Merkel pareiškė kad per sekančius rinkimus tikrai nekandidatuos.

O čia nieko tokio

kad ryšium su klimato kaita Lietuvoje suaktyvėjo medžių kirtimas?:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS