A. Merkel ragina griežtinti suvaržymus dėl COVID-19 | KaunoDiena.lt

A. MERKEL RAGINA GRIEŽTINTI SUVARŽYMUS DĖL COVID-19

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį dar kartą paragino sugriežtinti dėl koronaviruso pandemijos įvestus suvaržymus, siekiant sumažinti užsikrėtimų skaičių Vokietijoje, ir pabrėžė, kad mirčių nuo COVID-19 skaičiui šalyje perkopus 100 tūkstančių „svarbi kiekviena diena“.

„Mums reikia labiau apriboti kontaktus“, – sakė darbą baigianti Vokietijos lyderė. Ji pridūrė, kad „šiandien visiškai aiškiai pasakė“ savo įpėdiniui Olafui Scholzui (Olafui Šolcui), kad „mes galime kartu tvarkytis šiuo pereinamuoju laikotarpiu ir peržiūrėti būtinas priemones“.

A. Merkel pavadino ketvirtadienį  „liūdna diena“ dėl didelio mirčių nuo COVID-19 skaičiaus. Ji nurodė siekianti dialogo su O. Scholzu ir kitų jo koalicijos partnerių – žaliųjų ir Laisvosios demokratų partijos (FDP) – lyderiais dėl sudėtingos epidemiologinės padėties.

„Padėtis tebėra pernelyg rimta, nes vis dar esame eksponentinio (užsikrėtimo atvejų) augimo fazėje, nes tie, kas suserga šiandien, po 10 ar 14 dienų bus intensyviosios terapijos [skyrių] pacientai“, – sakė kanclerė.

„Tikrai turime būti atsargūs ir pasirūpinti, kad mūsų ligoninės nebūtų perpildytos“, – pridūrė ji.

A. Merkel antradienį nutraukė O. Scholzo ir jo partnerių derybas dėl koalicijos ir pakvietė susitikti dėl ekstremalios sveikatos padėties.

Remiantis pranešimais Vokietijos žiniasklaidoje, kanclerė paragino juos skelbti karantiną sužinojusi, jog naujausių reikalavimų, kad visi asmenys viešajame transporte arba darbo vietose turi būti pasiskiepiję nuo COVID-19, persirgę arba turėti neseniai atlikto testo neigiamą rezultatą, nepakanka.

Tačiau pranešama, kad naujoji koalicija atmetė jos raginimą.

O. Scholzas paskelbė, kad suformuos naują sveikatos krizės valdymo padalinį kanceliarijoje.

Jo koalicijos partnerė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) taip pat sakė, kad būsimai koalicijai prireiks 10 dienų  iki gruodžio pradžios, kad nuspręstų, ar „apsaugos priemonės yra pakankamos“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o as raginu

nebalsuot uz akivaizdzius nukvakelius...

Nustebe

O ta boba dar ne seneliu namuose?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS