Mineapolyje prie G. Floydo memorialo aidėjo šūviai | KaunoDiena.lt

MINEAPOLYJE PRIE G. FLOYDO MEMORIALO AIDĖJO ŠŪVIAI

Mineapolio mieste keletas šūvių pasigirdo prie vietos, kur būrys žmonių buvo susirinkę paminėti afroamerikiečio George'o Floydo (Džordžo Floido) žūties dėl baltojo policininko veiksmų pirmųjų metinių, pranešė policija ir įvykio liudininkai.

Policija reagavo į pranešimus apie šūvius ir automobilį, nuvažiavusį iš įvykio vietos „dideliu greičiu“, sakė vienas policijos atstovas šiame Minesotos valstijos mieste.

„Neilgai trukus į ligoninę „Abbott Northwestern“ atvyko vienas asmuo, kuriam buvo padaryta šautinė žaizda“, – pridūrė atstovas. Pasak jo, vyro sužalojimas gyvybei pavojaus nekelia.

Vienas naujienų agentūros AFP fotografas, buvęs Mineapolio sankryžoje, žinomoje kaip George'o Floydi memorialinė aikštė, sakė, kad būrys žmonių buvo susirinkęs paminėti pirmųjų G. Floydo nužudymo, išprovokavusio didžiulę protestų prieš policijos žiaurų elgesį bangą Jungtinėse Valstijos ir kitose šalyse. Pasigirdus šūviams, žmonės pradėjo bėgti į visas puses.

Fotografas sakė matęs ant žemės gulinčių šovinių tūtelių ir išdaužytą kirpyklos vitriną.

Buvęs Mineapolio policininkas Derekas Chauvinas (Derekas Šovinas), kuris 2020 metų gegužės 25 dieną daugiau kaip devynias minutes keliu spaudė G. Floydui kaklą, kol jis mirė, praėjusį mėnesį buvo nuteistas už nužudymą. Bausmė jam turi būti paskirta birželį.

G, Floydo šeimos nariai antradienį bus priimti Baltuosiuose rūmuose JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno). Jie ketina paraginti Kongresą priimti policijos reformų paketą, žinomą kaip George'o Floydo teisingumo palaikant teisėtvarką aktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS