Mirė „Kinder Surprise“ šokoladinių kiaušinių kūrėjas | KaunoDiena.lt

MIRĖ „KINDER SURPRISE“ ŠOKOLADINIŲ KIAUŠINIŲ KŪRĖJAS

  • 0

Eidamas 84-uosius metus Italijoje mirė Williamas Salice'as (Viljamas Selisas), padėjęs sukurti beprotiškai populiarius „Kinder Surprise“ šokoladinius kiaušinius, pranešė jo fondas „Color Your Life“ ir italų žiniasklaida.

W. Salice'as Italijos šiauriniame Pavijos mieste buvo gydomas dėl patirto insulto.

W. Salice'as pradėjo dirbti „Ferrero“ įmonių grupėje 1960 metais ir vėliau tapo kompanijos vadovo Michele Ferrero (Mikelės Ferero), sugalvojusio šokoladinį „Nutella“ kremą, dešiniąja ranka.

Aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje šokolado baronas mąstė, kokį produktą sugalvoti Velykoms, bei panaudoti gamybiniams formas, kurios didžiąją metų dalį buvo nenaudojamos. Galiausiai ir buvo sugalvota gaminti tuščiavidurius šokoladinius kiaušinius su žaisliukais viduje. Ir naujasis produktas žaibiškai išpopuliarėjo.

Per daugiau nei 40 metų „Ferrero“ pardavė milijardus „Kinder Surprise“ kiaušinių. O per mėnesį kompanija jiems pagaminti sunaudoja tiek šokolado, kiek užtektų padengti 400 tūkst. kvadratinių metrų plotą.

Tiesa, pats W. Salice'as visuomet kuklindavosi ir nuolat kartodavo: „(„Kinder“ kiaušinius) sukūrė „Ferrero“. Aš buvau tik vykdytojas“.

Beje, jis prisidėjo ir prie „Ferrero Rocher“ bei „Pocket Coffee“ saldainių sukūrimo.

Verta paminėti, kad „Kinder Surprise“ Jungtinėse Valstijose yra ... uždrausti, kad pagal dar 1938 metais priimtą įstatymą, draudžiama į maisto produktų vidų kišti bet kokius daiktus. O Čilėje kiaušiniai buvo uždrausti pernai vasarą priėmus naują įstatymą, šaliai kovojant su vaikų nutukimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS