Moterys reikalauja ne tulpių, o lygybės | KaunoDiena.lt

MOTERYS REIKALAUJA NE TULPIŲ, O LYGYBĖS

Minint Tarptautinę moterų dieną pasaulio sostinėse moterys rengė protestus. Protestais siekta atkreipti dėmesį į lyčių lygybę, vienodą darbo užmokestį ir seksualinį priekabiavimą.

Daugeliui kovo 8-oji – Tarptautinė moters diena – asocijuojasi su tulpėmis, tačiau moterys visame pasaulyje šiandien protestavo siekdamos atkreipti dėmesį į lyčių nelygybę.

Moterys Filipinuose žygiuoja protestuodamos prieš šalies prezidentą Rodrigo Dutertę, kurį vadina „Mačo-fašistu“. R. Dutertė yra siūlęs, kad komunistes moteris reiktų šaudyti į genitalijas. Į protestą susirinkusios moterys tvirtina, kad prezidentas jų bijo.

Ispanijoje protestuotojai reikalavo atkreipti dėmesį į nevienodą užmokestį už tą patį darbą. Madride šiandien buvo sutrikęs eismas, nes taip moterys siekė atkreipti dėmesį į nelygybę. Vidurnaktį šalies sotinėje moterys išėjo į gatves daužydamos puodais. Taip jos siekė atkreipti dėmesį į nelygybę, smurtą namuose ir, pasak protestuotojų, „mačo“ kultūrą šalyje. Tai – pirmas tokio dydžio moterų protestas Ispanijoje.

„Norime gauti vienodą darbo užmokestį ir lygybės tarp vyrų ir moterų. Sveikatos apsaugos sektoriuje šios problemos nėra, tačiau mes solidarizuojamės su moterimis, kurios tai patiria“, – sakė slaugė Lorena Lopez.

Prancūzijos sostinėje vakar Eiffelio bokštas apšviestas moterų judėjimo grotažymėmis. Prancūzijos prezidentas šiandien pažadėjo kovoti su nevienodu užmokesčiu už tą patį darbą. Jis pagyrė kompaniją „Genica“, kuri Prancūzijoje antrus metus iš eilės labiausiai puoselėja lyčių lygybę.

„Tiesą sakant, diena, kai paskyrus moterį į pareigas mes neakcentuosime fakto, kad ji moteris, o tiesiog kompetentingas asmuo, nepaisant odos spalvos, lyties, amžiaus, bus diena kai nebebus rasizmo, seksizmo ir visų tipų nelygybės. Švietimas yra visko pagrindas“, – kalbėjo „GECINA“ generalinė direktorė Meka Brunel.

Turkijoje moterys surištomis rankomis stengėsi atkreipti dėmesį į įkaltinas moteris Sirijoje. Šis judėjimas protestuoja net keliuose Turkijos miestuose, o savo žygį pabaigs prie Sirijos sienos.

Šiandien lygių teisių reikalavo ir moterys Pakistano sostinėje. Protesto dalyviai žygiavo su plakatais „Moterys užima pusę vietos po saule“.

Per pasaulį ritantis seksualinio priekabiavimo skandalams ir protestams vykstant didžiausiuose pasaulio miestuose moterys stengiasi pasakyti, kad ne tulpė yra šios dienos esmė, o lygios galimybės.

GALERIJA

  • Moterys reikalauja ne tulpių, o lygybės
AFP nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

VYTAUTAS

TINGITE MOKYTIS,TAI ŠIKNĄ KIŠATE DĖSTYTOJUI.EIKITE GRIOVIŲ KASTI,KAIP VYRAI,KANALIZACIJOS VALYMO DARBUS.TADA IR TURĖSITE TAS TEISES.KARALIŪTĖ VISUR PIRMA.SUSITVARKĖ NOSĮ,DAINININKĖ PRASTA,TAI DABAR ŠMEIŽIA VYRUS,KOKIE JIE BLOGI.NA JAU KETURI VYRAI BLOGI,O JI PRINCESĖ.MAN JI ŠLYKŠTI IR GALĖTU SAVE VERTINTI PIRMIAUSIA,O TADA BANDYTI KITUS ŠMEIŽTI.O KIEK TOKIŲ DAR YRA,BET TV VISADA TIK TŲ Š,,,VEIDAI.BŪKITE PAČIOS ŽMONĖMIS,TAI IR KITI SU JUMIS BUS ŽMONĖS.

BRONIUS TAMALIUNAS.

GREITAI MOTERIMS TEKS PRIEKABEUTI PACIOM .VAIKUS PAGIMDYSIT IS MEGINTUVELIU, UZ NAKTY SU VYRU TURESIT ATSISKAITYTI...NA O KAM TIE VYRAI, SEKS PREKYBOJE OI KOKS YSPUDINGAS PASIRINKIMAS,PATENKINS PACES LAKEUSES FANTAZIJES...CHA ,CHA ...

...

Tai ir MOKYKITĘS, o ne žiūrėkit kaip po dėstytojais palįst: "Kokia čia lygybė, kai mes TAIP tengiamės, o tie impotentai nė pirštu mums nepadeda".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS