NATO vadovas apie pavojų: kas bus, jei V. Putinas laimės karą? | KaunoDiena.lt

NATO VADOVAS APIE PAVOJŲ: KAS BUS, JEI V. PUTINAS LAIMĖS KARĄ?

  • 0

Kremliaus pergalė kare prieš Ukrainą kels grėsmę NATO. Tai spaudos konferencijoje pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, rašo UNIAN.

Jis pažymėjo, kad tai būtų tragedija, nes kiti autoritariniai režimai gautų signalą, kad kariniu būdu gali pasiekti savo tikslus.

„Dėl to pasaulis taptų pavojingesnis ir pažeidžiamesnis. Mūsų saugumo interesai yra užtikrinti Ukrainos kaip nepriklausomos valstybės pergalę ir dominavimą Europoje“, – sakė NATO generalinis sekretorius.

Jis taip pat pabrėžė, kad tai, kas vyksta Europoje, yra svarbu ir Azijai, todėl reikia atkreipti dėmesį ir į Kinijos investicijas karinei galiai.

„Kinija meta iššūkį mūsų interesams, mūsų saugumui ir vertybėms“, – aiškino J. Stoltenbergas.

UNIAN primena, kad sausio 1 d. NATO vadovas pareiškė manantis, jog Rusijos kariai  gali pradėti naują puolimą, todėl Ukrainai privaloma ir toliau teikti karinę paramą.

Sausio 9 d., kalbėdamas saugumo konferencijoje Salene (Švedija), generalinis sekretorius atvirai pareiškė, kad ginklai reikalingi Ukrainos išlikimui ir pergalei.

O sausio 25 dieną NATO generalinis sekretorius pakomentavo Vokietijos politikų nuogąstavimus, kad tankų „Leopard 2“ tiekimas Ukrainai gali sukelti branduolinį eskalavimą su Rusijos Federacija. Jis sakė, kad „Rusija jau pradėjo šį karą“, ir pridūrė, kad Vladimiro Putino retorika apie grasinimus branduoliniais ginklais yra pavojinga.

Gairės: karas Ukrainoje, NATO vagovas, Rusijos pergalė, pavojus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS