A. Navalnas: kalinio gyvenimas panašus į „Žvaigždžių karų“ šturmuotojo | KaunoDiena.lt

A. NAVALNAS: KALINIO GYVENIMAS PANAŠUS Į „ŽVAIGŽDŽIŲ KARŲ“ ŠTURMUOTOJO

Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas, atliekantis pustrečių metų įkalinimo bausmę pataisos kolonijoje netoli Maskvos, savo kasdienę rutiną pirmadienį palygino su „Žvaigždžių karų“ (Star Wars) šturmuotojo gyvenimu.

Socialiniame tinkle „Instagram“ 44 metų opozicionierius aprašė dvi jo „dievinamas“ ankstyvo ryto rutinos dalis.

Pirmoji, pasak jo, būna iškart po kalinių pažadinimo 6 valandą ryto.

Nuteistieji iškart išvedami į kalėjimo kiemą ir ten rengiasi ryto mankštai klausydamiesi per garsiakalbius transliuojamo Rusijos himno ir garsaus šūksnio „Šlovė mūsų laisvai Tėvynei“, rašė A. Navalnas.

Netrukus kaliniai ima žygiuoti vietoje ir šią dalį, pasak A. Navalno, jo pasiūlymu visi jo būryje vadina „Imperija kontratakuoja“.

„Šią akimirką įsivaizduoju, kad filmuojuosi rusiškame „Žvaigždžių karų“ perdirbinyje ir jame vietoje Imperijos šturmuotojų yra kaliniai su bušlatais ir ausinėmis kepurėmis“, – rašė jis.

„Gindami Imperatoriaus interesus kosmoso kaliniai keliauja iš planetos į planetą, slopindami maištininkus. Bet kad ir kur jie būtų, lygiai 6 val. 5 min. klausosi himno, o 6 val. 10 min. mankštinasi“, – pridūrė jis.

Tai antras kartas, kai A. Navalnas padaro pareiškimą po patvirtinimo, kad jis kalės vienoje liūdniausiai pagarsėjusių Rusijos kolonijų.

Prieš savaitę pirmame instagramo įraše jis rašė, kad yra uždarytas „tikroje koncentracijos stovykloje“.

Anksčiau pirmadienį Rusijos karinis teismas atmetė A. Navalno skundą dėl to, kad nevykdomas kriminalinis tyrimas dėl jo apnuodijimo.

Opozicijos politikas kaltina Rusijos tyrėjus nepradedant tyrimo ir neieškant žmonių, atsakingų už jo apnuodijimą Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

A. Navalnas buvo apnuodytas pernai rugpjūtį. Jis tvirtina, kad tai buvo padaryta prezidento Vladimiro Putino paliepimu, bet Kremlius tai kategoriškai neigia.

Po kelių gydymosi mėnesių Vokietijoje A. Navalnas sausio viduryje grįžo į Maskvą ir iškart buvo sulaikytas dėl lygtinio nuosprendžio sąlygų pažeidimų, kol buvo užsienyje. Vasarį jam paskirta reali įkalinimo bausmė.

Abiejuose savo „Instagram“ įrašuose iš kalėjimo A. Navalnas stengėsi parodyti neprarandąs optimizmo. Pirmadienio žinutę jis užbaigė žodžiais „Tebūnie jėga su jumis!“ ir mirktelėjimo jausmaženkliu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

VALSTYBĖS IŠDAVIKAS TIKĖJOSI SANATORIJOS?

Tegul džiaugiasi, kad dar nepridėjo daugiau metų ir šiandien dar prie Maskvos. Tokius reikėtų į Sibirą ir..."iki gyvos galvos".

Anonimas

tai gal jau jis pats merga KGB nesnaudžia

Anonimas

Kas tą gaidį kalėjime prileidžia prie interneto ? Gal jam dar ir mergų atveda ? Ne kalėjimas ,o kurortas....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS