A. Navalnas ragina rusus mobilizuotis, valdžiai užblokavus su juo susijusius tinklapius | KaunoDiena.lt

A. NAVALNAS RAGINA RUSUS MOBILIZUOTIS, VALDŽIAI UŽBLOKAVUS SU JUO SUSIJUSIUS TINKLAPIUS

Kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas antradienį paragino savo šalininkus mobilizuotis prieš artėjančius svarbius parlamento rinkimus, valdžiai užblokavus dešimtis su opozicionieriaus judėjimu susijusių tinklapių.

Rusijos žiniasklaidos priežiūros tarnyba pirmadienį užblokavo 49 su A. Navalnu siejamas svetaines, įskaitant jo pagrindinį tinklapį Navalny.com, augant spaudimui prezidento Vladimiro Putino oponentams prieš rugsėjį vyksiančius rinkimus.

A. Navalno bendražygių nuomone, pareigūnai netrukus gali nusitaikyti ir į „Išmaniajam balsavimui“ skirtą tinklalapį.

Dėl A. Navalno pasiūlytos strategijos rinkimuose remti kandidatus, turinčius geriausius šansus įveikti su Kremliumi susijusius politikus, valdančioji partija „Vieningoji Rusija“ prarado mandatų per pastaruosius vietos valdžios rinkimus.

Savo pranešime iš kalėjimo A. Navalnas paragino šalininkus atsisiųsti „Išmaniojo balsavimo“ programėlę, leidžiančią vartotojams skaityti turinį, paskelbtą dabar jau uždraustoje jo pagrindinėje svetainėje.

„Koks įdomus eksperimentas, – pažymėjo A. Navalnas, turėdamas omenyje valstybinės tarnybos „Roskomnadzor“ sprendimą užblokuoti tinklalapius. – Sudalyvaukime jame ir gerai paspardykime „Vieningąją Rusiją“, Kremlių ir „Roskomnadzor“.“

„Kaip sakoma, gali spjauti ant žmonių, bet ką darysi, jei visi žmonės spjaus ant tavęs?“ – pridūrė jis pranešime savo socialinių tinklų paskyrose, kurias tvarko jo komanda.

Anksčiau antradienį A. Navalno artimas sąjungininkas Leonidas Volkovas pareiškė, jog Rusijos žiniasklaidos prievaizdas taip pat siekia užblokuoti opozicionieriaus „YouTube“ kanalus, taip pat jo kampanijos biurų ir kelių bendražygių, įskaitant patį L. Volkovą, kanalus.

Jis pranešė naujienų agentūrai AFP, kad šie asmenys „gavo identiškus pranešimus“ iš „Roskomnadzor“.

„Roskomnadzor“ ir „YouTube“ valdanti „Google“ kol kas nesureagavo į AFP prašymus pateikti komentarų.

„YouTube“ tapo viena pagrindinių platformų, kur A. Navalno komanda skelbia savo antikorupcinius tyrimus.

Sausį paskelbtas A. Navalno reportažas apie Juodosios jūros pakrantėje esančius rūmus, kuriuos oligarchai galimai pastatė V. Putinui, „YouTube“ surinko jau beveik 118 mln. peržiūrų. Prezidentas neigia, kad tie rūmai priklauso jam.

A. Navalnas buvo sulaikytas sausio mėnesį, vos grįžęs į gimtąją šalį iš Vokietijos, kur kelis mėnesius gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Dėl šio apnuodijimo jis kaltina Kremlių, o pastarasis tai neigia.

Vasarį jis buvo nuteistas kalėti pustrečių metų už tai, kad pažeidė 2014-aisiais byloje dėl sukčiavimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai gydėsi Vokietijoje. Opozicionierius tvirtina, kad ta byla buvo politiškai motyvuota.

Birželį jo organizacijos buvo uždraustos kaip „ekstremistinės“, o jų nariams ir rėmėjams neleidžiama dalyvauti rudenį vyksiančiuose parlamento rinkimuose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

RUSIJA JAU SENIAI MOBILIZAVOSI

Rusija, skirtingai nuo Lietuvos, iš istorijos klaidų moksi ir ji užkirs kelią į bet kokį savo valstybės griovimą ar destabilizavimą tiek iš išorės, tiek ir iš vidaus. Tokiems kaip tu, savo valstybės išdavike, vieta kalėjime iki gyvos galvos.

Loni

Nu tas nevisprotis, vis nerimsta. Bjauresnis už Putiną.

Anonimas

Kas tam gaidžiui leidžia kalėjime naudotis internetu ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS