A. Navalno sąjungininkams už akių pareikšti kaltinimai neteisėtos organizacijos įkūrimu | KaunoDiena.lt

A. NAVALNO SĄJUNGININKAMS UŽ AKIŲ PAREIKŠTI KALTINIMAI NETEISĖTOS ORGANIZACIJOS ĮKŪRIMU

Rusijoje kalinamo iškilaus Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno bendražygiams Ivanui Ždanovui ir Leonidui Volkovui už akių buvo pareikšti kaltinimai dėl organizacijos, besikėsinančios į piliečių teises, įkūrimo.

Apie tai ketvirtadienį pranešė I. Ždanovo advokatas Vladimiras Voroninas.

I. Ždanovas patvirtino naujienų agentūrai „Interfax“, kad jam ir L. Volkovui pareikšti analogiški kaltinimai.

Išvakarėse Tyrimų komitetas pranešė, kad kaltinimas dėl organizacijos, besikėsinančios į piliečių teises, įkūrimo pareikštas ir pačiam A. Navalnui.

„Navalnas įkūrė pelno nesiekiančią organizaciją, veikiančią kaip užsienio agentė – Kovos su korupcija fondą (FBK)“, – žurnalistams sakė Komiteto atstovė Svetlana Petrenko.

FBK ir kai kurios kitos A. Navalno organizacijos birželį buvo paskelbtos „ekstremistinėmis“, nes neva ketino surengti Rusijoje „sukilimą“, padedant Vakarų šalims.

Pasak S. Petrenko, A. Navalnas kartu su savo bendražygiais, įskaitant I. Ždanovą ir L. Volkovą FBK vadovavo nuo 2011 metų.

„Fondo veikla buvo susijusi su piliečių skatinimu daryti neteisėtas veikas. Navalnas, Volkovas, Ždanovas ir kiti asmenys savo asmeniniuose tinklapiuose bei FBK puslapiuose platino publikacijas, raginusias Rusijos piliečius dalyvauti nesankcionuotuose mitinguose šių metų sausį“, – pažymėjo Tyrimų komiteto atstovė.

A. Navalno advokatų komentarų „Interfax“ kol kas neturi.

Atitinkama baudžiamoji byla balandį buvo iškelta A. Navalnui, jo regioninių biurų tinklui vadovui L. Volkovui ir FBK direktoriui I. Ždanovui.

Tiek L. Volkovas, tiek I. Ždanovas yra palikę Rusiją ir šiuo metu dirba Lietuvoje. A. Navalnas yra nuteistas senoje sukčiavimo byloje, kurią jis laiko politine, ir nuo kovo vidurio atlieka bausmę kolonijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Razvedka

Isdavikai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS